Vanliga frågor och svar för befintliga avsändare

Hur gör vi för att få in vår logotyp i tjänsten?

För att kunna ladda upp en logotyp i tjänsten kopplad till sin avsändare så behöver vi filen i format likt .svg eller .eps.

Här finner ni våra guidelines för logotyper.

Denna logotyp skickar ni in till oss på avsandare.support@kivra.com tillsammans med ert företagsnamn samt organisationsnummer.

Kan vi få rapporter om hur många eller vilka av våra medarbetare som tagit emot lönespecifikationen i Kivra?

Beroende på vilket lönesystem ni har så finns det olika möjligheter att få rapporter om lönespecifikationer som har skickats i Kivra. Då varje system har sin egen integration mot Kivra behöver ni kontakta er lönesystemsleverantör med frågor som dessa.

Vad händer om en medarbetare inte får sin lönespecifikation i Kivra?

Det kan vara olika anledningar till att en medarbetarna inte får sin lönespecifikation i Kivra. Det kan exempelvis vara att medarbetarens personnummer inte fanns med i underlaget, personnumret var inkorrekt eller att medarbetaren inte har loggat in i Kivra. Kontakta i första hand ert lönesystem för att göra en felsökning.

Vad betyder svarskoderna?

För de som har ett system som erbjuder svarskodrapportering så gäller följande svarskoder. Observera att alla systemintegrationer inte erbjuder denna typ av hantering.

Kod 200: Skickad till kivra Kod 201: Vilande / Retained Kod 401: Kontakta Kivra på avsandare.support@kivra.com

Vi har bytt lönesystem eller uppsättning

För att fortsatt kunna skicka via Kivra så behöver det nya lönesystemet också ha en integration mot Kivra. Har ni bytt till ett lönesystem som inte har en integration mot Kivra, så kan ni fortsatt inte skicka i Kivra. Har ni bytt uppsättning inom programmet och behöver nya uppgifter så kan ni kontakta oss på Kivra.

Hur går vi igång med fler bolag inom samma koncern / licens?

Om koncernen har skrivit ett avtal med Kivra går det bra att komma igång med fler bolag inom koncernen. Välj isåfall ert lönesystem och följ instruktionerna för beställning här.

Vad gäller om en anställd är under 18 år?

Personer under 18 år som har Mobilt BankID kan själva aktivera och använda Kivra. För att personer under 18 år utan Mobilt BankID ska kunna registrera sig och ta emot post i Kivra behöver föräldrar fylla i en medgivarblankett, När blanketten returnerats till oss och vi kontrollerat att uppgifterna stämmer skapar vi ett Kivra-konto och kontaktar sedan användaren via mail med inloggningsuppgifter. För att kunna registrera sig på Kivra behöver användaren ha tillgång till en egen e-postadress.

Vad gäller för anställda som inte har ett svenskt personnummer?

Ett krav för att skaffa Kivra är att användaren har ett svenskt personnummer. Personer med utländska personnummer eller samordningsnummer kan därför inte skaffa Kivra. Vi rekommenderar att ni själva väljer en annan lösning för dessa personer, t.ex. genom att printa och posta dem till de fåtalet berörda.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!