Vanliga frågor och svar för er som vill komma igång med Kivra

Vilka kan skicka post i Kivra?

Företag, föreningar, organisationer och myndigheter som vill skicka post i Kivra kan ansluta sig till tjänsten och börja skicka post till de kunder som har skaffat Kivra. För att komma igång med Kivra kontakta någon av våra integrationspartners. Läs mer om Kivras partners och hur ni kommer igång här.

Vilken typ av post går att skicka i Kivra?

Kivra är en kanal för viktig post. Idag används Kivra för att förmedla allt från fakturor, brev, årsbesked, kreditupplysningskopior, lönespecifikationer och kontrolluppgifter till miljontals användare.

Vem kan vi skicka post till i Kivra?

Avsändare i Kivra har möjlighet att skicka post till alla användare (både privat- och företagsanvändare), förutsatt att de har en kundrelation till användaren. Redan från dag ett har avsändare i tjänsten möjlighet att nå ut till miljontals privatpersoner och tiotusentals företagare i en säker digital kanal som användare själva har valt.

Behöver våra kunder säga ja till att ta emot post från oss?

I samband med att en användare registrerar ett konto hos Kivra och godkänner Kivras användarvillkor tackar användaren ja till att ta emot all sin post i Kivra. Önskar användaren inte ta emot post från en specifik avsändare kan den hantera detta under “inställningar” i Kivra. Genom att ansluta sig till Kivra har våra avsändare möjlighet att nå ut till alla sina kunder som idag har Kivra redan vid första utskicket.

Vad kostar det att skicka post i Kivra?

För att skicka post i Kivra betalar avsändare ett digitalt porto. Kostnaden för det digitala portot beror bland annat på försändelsetyp och månatlig försändelsevolymer. Kontakta en av Kivras integrationspartners för kostnad. Läs mer om Kivras partners här.

Är det möjligt för företag att ta emot sin post i Kivra?

Ja, företag som har öppnat upp en företagsbrevlåda i Kivra har möjlighet att ta emot post från företag och myndigheter som är anslutna till Kivra. Mer information om företagsbrevlådan finner ni här. För att börja skicka post i Kivra behöver ni däremot ansluta er som avsändare i tjänsten. Mer information om hur ni kommer igång med att skicka post i tjänsten hittar ni här.

Måste användaren ha svenskt personnummer?

Ja, för att en person ska kunna öppna upp en digital brevlåda i Kivra krävs ett svenskt personnummer. Användaren måste däremot inte vara bosatt i Sverige.

Kan personer med skyddad identitet använda Kivra?

Ja, personer med skyddad identitet kan också registrera sig hos Kivra och ta emot sin post digitalt och säkert i tjänsten.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!