Vanliga frågor och svar för er som skickar post idag

Hur fungerar signeringstjänsten?

Med Kivras kommande signeringslösning kan långa ledtider minskas och dyra manuella rutiner genom att skicka in dokument för signering i Kivra. Avtalsparternas identitet säkerställs med Mobilt BankID, de får tillgång till dokumentet direkt och avtalet arkiveras automatiskt och skickas tillbaka till er som arbetsgivare. Läs mer om Kivras signeringstjänst här.

Hur fungerar riktad kommunikation i Kivra?

I anknytning till försändelsen som skickas i Kivra finns det kommunikationsytor där avsändaren kan presentera kundunika budskap för att förstärka innehållet i brevet och driva trafik till exempelvis avsändarens egna webbsidor. Dessa budskap går att segmentera ner på kundnivå. Läs mer om riktad kommunikation här.

Kan fakturor betalas i Kivra?

Ja, fakturor som skickas i Kivra går att betala via Kivras betaltjänst. Användaren kan välja att betala fakturan på förfallodatum eller direkt. Betaltjänsten har stöd för både fasta och variabla belopp, exempelvis om avsändaren möjliggör för kunden att delbetala sin faktura. Läs mer om Kivras betaltjänst här.

Kan en kund/användare tacka nej till post i Kivra?

Ja, användare har möjligheten att ställa av enskilda avsändare i tjänsten. De avsändare som ställs av kommer i sin tur inte kunna skicka post till användaren i Kivra.

Hur länge lagras dokument i Kivra?

Brev och dokument som skickas och/eller laddas upp i en användares Kivra lagras på obegränsad tid eller tills dess användaren själv väljer att radera innehållet.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!