Vanliga frågor och svar för att komma igång med Kivra

Hur gör vi för att komma igång med att skicka lönespecifikationer i Kivra?

Kivra finns tillgängligt via flera olika lönesystem. För att kunna skicka lönespecifikationer i Kivra så behöver ni gå via någon av de lönesystem som har en integration med Kivra. Läs mer om dessa och hur ni kommer igång via just ert lönesystem här.

Vad gäller om vårt lönesystem inte finns?

Om ert lönesystem inte finns med som alternativ på vår hemsida betyder det att lönesystemet i dagsläget inte är integrerade med Kivra. Kontakta gärna ert lönesystem för mer information om huruvida de kommer att erbjuda Kivra i framtiden.

Hur lång tid tar det att komma igång med Kivra?

Det är enkelt att komma igång med Kivra via lönesystemet och det tar oftast inte mer än ett par veckor innan allt är på plats. Vi rekommenderar arbetsgivare att i god tid i förväg kommunicera om starten med Kivra för medarbetarna och vi tillhandahåller färdigt stödmaterial om hur tjänsten fungerar. Behöver ni material om Kivra för att informera era medarbetare finner ni det här.

Kan vi ansluta oss direkt till Kivra?

Som större arbetsgivare utan en lönesystemsintegration kan en lösning via en annan partner till Kivra vara aktuell. Kontakta Kivra för att höra mer om vilka förutsättningar som finns för detta.

Hur gör vi för att få in vår logotyp i Kivra?

För att kunna ladda upp en logotyp i tjänsten så behöver Kivra logotypen i format likt .svg eller .eps. Här finner ni våra guidelines för logotyper.

Logotypen skickar ni sedan till oss på avsandare.support@kivra.com tillsammans med ert företagsnamn samt organisationsnummer.

Vad kostar det att skicka lönespecifikationer i Kivra?

Kostnaden för att skicka lönespecar via Kivra varierar beroende på vilket lönesystem ni använder. Vänd er i första hand till er lönesystemsleverantör för att få ett kostnadsförslag.

Var kan jag få tag i material till anställda?

denna länk finns en informationsbilaga i Wordformat som kan redigeras och användas för att informera deras medarbetare om införandet av Kivra.

Övrigt stödmaterial: Här finner ni instruktioner för aktivering av Kivra och Mobilt BankID. Här finns instruktioner för aktivering av Kivra med aktiveringskod. Vanliga Frågor & Svar om Kivra för lönespecifikationer. Version på engelska, information till medarbetare.

Här finns mer information om hur Kivra fungerar för avsändare som skickar lönespecifikationer.

Kan vi få tag i material på engelska till anställda?

I dagsläget har vi enbart kommunikationsmaterial på svenska, men detta erbjuds till viss del i redigerbart format så att ni kan anpassa det för engelsktalande medarbetare.

Vad gäller för anställda som inte är över 18?

Minderåriga som via sin bank har Mobilt BankID kan registrera Kivra precis som vanligt. För att personer under 18 år som inte har Mobilt BankID ska kunna registrera sig och ta emot post i Kivra behöver föräldrar fylla i en medgivarblankett, När blanketten returnerats till oss och vi kontrollerat att uppgifterna stämmer skapar vi ett Kivra-konto och kontaktar sedan användaren via mail med inloggningsuppgifter. För att kunna registrera sig på Kivra behöver användaren ha tillgång till en egen e-postadress.

Vad gör vi med medarbetare som inte kan ha Kivra?

Medarbetare som inte har ett svensk personnummer kan inte skaffa Kivra. Det är upp till arbetsgivaren att välja hur den önskar förmedla lönespecifikationer till de medarbetare som inte kan skaffa Kivra.

Vad gäller för anställda som inte har ett svenskt personnummer?

Ett krav för att kunna skaffa Kivra är att användaren har ett svenskt personnummer. Därav kan personer med utländska personnummer eller samordningsnummer inte ta emot post via Kivra.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!