Vanliga frågor och svar

Vi använder Visma Lön 100, 300, 600 eller Pro från Visma Spcs idag, hur gör vi för att skicka till Kivra?

I framtiden kommer ni även via dessa lönesystem att kunna använda Kivra. Vänd er till er kontaktperson hos Visma Spcs för mer information.

Vi har ingen egen lönehantering utan köper tjänsten av en löneoutsourcingbyrå, hur gör vi för att komma igång med Kivra?

Lönebyrån kan enkelt koppla upp sig till Kivra via lönesystemet för att skicka era lönespecifikationer via Kivra. Be er kontakt på lönebyrån kontakta oss så hjälper vi dem komma igång med er.

Hur lång tid tar ett införande av Kivra och hur går man tillväga?

Det är enkelt att komma igång med Kivra via Visma Agda PS och det tar oftast inte mer än ett par veckor innan allt är på plats. Vi rekommenderar arbetsgivare att i god tid i förväg kommunicera om införandet av Kivra och tillhandahåller färdigt stödmaterial. Att komma igång med Kivra är ofta uppskattat och naturligt då ca 30% av medarbetarna redan är användare.

Vi har redan beställt och aktiverat Kivra för Visma Agda PS via Visma Enterprise, vad gör vi nu?

Anmäl er då för uppläggning i Kivra via detta webbformulär. Där finns också all information och det material ni behöver för att komma igång.

Vi har en lokal installation av lönesystemet. Hur sker överföringen till Kivra från Visma Agda PS?

Överföringen av lönespecifikationerna till Kivra görs via en säker server (SFTP) som ni får tillgång till. Ni kopplar upp er via en klientmjukvara eller via egna system vilket ofta är enkelt för en IT-kunnig person. Vi tillhandahåller även en enkel instruktion för uppkopplingen till Kivras SFTP och Visma kan erbjuda teknisk konsulthjälp vid behov.

Vi driver en lönebyråverksamhet och använder Visma Agda PS, hur gör vi för att erbjuda Kivra till våra kunder?

Så fort ni har Kivraintegrationen installerad kan ni välja att skicka till Kivra för era kunders räkning. Ni kan lägga upp flera eller alla kunder på en gång hos Kivra alternativt löpande en och en genom vårt webbformulär. Kunderna läggs upp som egna avsändare i Kivra, precis som Skatteverket eller Folksam.

Vi använder idag publicering via lönesystemets portal, hur kombinerar man detta med Kivra?

Kivra kompletterar portalen på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt och gör att alla anställda alltid får sina dokument lagrade privat oavsett anställningens status, dessutom i en tjänst där mycket annan digital post levereras. Den separata och tillfälliga publiceringen av enskilda dokument i portal kan fortsätta göras oavsett för de som vill fortsätta hämta sin lönespecifikation den vägen. Med Kivra slipper man som arbetsgivare hantera administrationen och pappersutskicken som följer med portalen när anställda slutat eller behöver få slutlönebesked men inte längre har tillgång till portalen. Det leder oftast också till en mycket högre läsgrad när medarbetare enkelt tar emot och läser sin lönespecifikation i Kivra.

Hur gör man med medarbetare som inte har vanligt personnummer och därför inte kan ha Kivra idag? Exempelvis de som inte har något svenskt personnummer eller som har samordningsnummer?

Vi rekommenderar att man väljer separata lösningar, antingen via portal eller på papper, för fåtalet anställda som inte kan använda Kivra.

Vi behöver skicka papperslönespecifikationer till några få anställda, hur kan vi hantera detta?

Ni väljer själva hur ni vill tillmötesgå det fåtal anställda som behöver eller gärna vill ta emot lönespecifikationer på en annan kanal än Kivra. Kontakta oss så ger vi er gärna tips på lösningar som passar era behov.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!