Behöver du hjälp?

Appfrågor

Finns det en app för företagsbrevlådan?

I iOS-appen kan du växla mellan din privata Kivra och Företagsbrevlådan genom att klicka på ikonen uppe i vänter hörn.

Android-appen har i dagsläget inte stöd för att växla till Företagsbrevlådan, utan man får istället logga in och läsa företagsposten via sin webbläsare i sin dator/mobil/surfplatta.

Appen fungerar inte, vad gör jag?

Kontrollera att du använder den senaste versionen av appen. En annan lösning kan vara att du avinstallerar appen och sedan laddar ner den igen.

Eftersom vår webbsida är responsiv och anpassar sig till skärmytan på den enhet du använder kan du alltid logga in på Kivra via vår webbtjänst även i mobilen.

Hur vidarebefordrar jag ett dokument från appen?

I appen för iOS kan du vidarebefordra en försändelse direkt genom att klicka på "Ladda ner", som du hittar genom att klicka på den blå cirkeln med tre streck. På så sätt får du upp alternativ som möjliggör vidarebefordring.

Android-appen har i dagsläget inte stöd för att växla till Företagsbrevlådan. För att ladda ner ett dokument hänvisar vi dig därför till att logga in via vår webbtjänst (www.kivra.com). Där finner du knappen "Ladda ner" i anslutning till ditt dokument.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!