Behöver du hjälp?

Frågor om skannad post

Hur länge sparas min skannade post?

Posten som skannas och skickas in i företagsbrevlådan kommer att vara tillgänglig så länge er företagsbrevlåda är aktiv.

Vad händer med den skannade posten?

Det fysiska posten lagras i ett säkerhetsklassat lager i 7 år. Ni kan när som helst begära att få ut ett original under denna period (se prislista). Efter 7 år kommer posten att förstöras. För att hålla kostnaderna nere kommer vi inte att skanna marknadsföringsmaterial, detta material kommer rensas ut vid ankomst (se tilläggsvillkor). Kivra tar inte ansvar för sådant material som anses vara marknadsföringsmaterial.

Vad händer med post som inte kan skannas?

Material som inte går att skanna kommer att skickas vidare till kundens angivna leveransadress. Kostnaden för detta kommer att debiteras kunden enligt aktuell prislista. Post som skickas till Kivra+ adressen där mottagaren inte går att identifiera, kommer att skickas tillbaka till avsändaren.

Var hittar jag företagsposten?

För att ta del av posten i Företagsbrevlådan loggar man först in på sin privata Kivra. Klicka på "Meny" uppe i högra hörnet och klicka på företagsnamnet som ska synas i menylistan. Har man fler företagsbrevlådor syns alla företag i listan.

För att man lättare ska se skillnad på vilken inkorg man befinner sig i är det blått högst upp i Företagsbrevlådan och grönt i privata inkorgen.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!