Vilken typ av fråga har du?

Frågor om digital post i Kivra?

Frågor om Mobilt BankID, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor

Se frågor

Frågor om specifika funktioner?

Frågor om betaltjänsten, dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra

Se frågor

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor

Frågor om företagsbrevlådan?

Frågor om företagsbrevlådan som lanserades i mars 2017.

Se frågor

Vanliga frågor & svar

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

Du notifieras alltid via e-post när du får ny post i Kivra, använder du appen får du dessutom en pushnotis. För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad. Vill du undvika att Kivra påminner om ohanterade fakturor behöver du hantera din faktura genom att logga in på Kivra och göra något av nedanstående:

  • Lägga in fakturan för betalning
  • Markera fakturan som betald om du betalar fakturan på annat sätt än Kivras betaltjänst
  • Stänga av påminnelser under “Meny”, “Inställningar”, “Notifieringar & påminnelser”

Fördelen med att betala via Kivras betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra under “Meny”, “Inställningar”, “Betaltjänst”.”

Varför har jag fått ett sms gällande en kreditupplysning?

Har du mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert digitalt. Vill du inte läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på telefonabonnemanget. I vissa fall skickas sms:et till det telefonnummer som registrerats vid köpet.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Har du frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar kreditupplysningsbolaget. Läs mer här

Vilka företag och myndigheter kan jag få post från?

När du registrerar dig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem till dig att skickas digitalt. I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked. Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare och som inloggad under "Meny" "Inställningar" och "Avsändare" kan du även söka efter anslutna avsändare.

Observera att du fortfarande kan komma att få papperspost även om du har registrerat dig på Kivra. Alla anslutna avsändare har inte digitaliserat alla brevflöden ännu men vi jobbar tillsammans med avsändarna för att allt ska bli digitalt, här kan du se vilka brevflöden som myndigheterna skickar digitalt.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare?

Vår förhoppning är att du ska vilja ta emot så mycket som möjligt av din post digitalt - desto mer värde kan vi skapa både för dig och för miljön. Men, vill du inte få post från en specifik avsändare i Kivra kan du enkelt ställa in det som inloggad under “Inställningar” och "Avsändare" som du hittar i menyn.

Av de avsändare som är anslutna till Kivra kan du själv bestämma vilka du vill få post digitalt från i Kivra och vilka du vill få post från postalt hem i brevlådan. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Hur avslutar jag min digitala brevlåda?

Du kan när som helst avsluta din Kivra som inloggad under “Inställningar” och “Kontoinställningar”. Har du tidigare kopplat på din myndighetspost i Kivra behöver du även avsluta din myndighetspost innan du kan avsluta Kivra.

Om du avslutar din Kivra avslutas tjänsten enligt de allmänna villkoren. Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på Kivra och ha tillgång till alla dina dokument. Under denna period kan du när som helst återaktivera din Kivra under inställningar. Efter 45 dagar raderas ditt konto och allt dess innehåll.

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare, har du frågor om innehållet i ett brev ber vi dig därför kontakta avsändaren. Har du frågor om Kivra är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon.

Telefonsupporten har öppet helgfria vardagar 09.00-17.00 (dag innan röd dag stänger telefonsupporten 12.30).

Under vecka 30-32 har telefonsupporten lunchstängt mellan 12.30-13-30.

support@kivra.com

08-533 335 37

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!