Vilken typ av fråga har du?

Frågor om digital post i Kivra?

Frågor om Mobilt BankID, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor

Se frågor

Frågor om specifika funktioner?

Frågor om betaltjänsten, dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra

Se frågor

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor

Vanliga frågor & svar

Vad behöver jag göra för att få skatteåterbäringen till påsk?

Om du inte använder Kivra: Registrera dig på Kivra med Mobilt BankID och deklarera innan 29 mars för att få skatteåterbäringen redan till påsk. Läs mer på kivra.com/deklarationen.

Om du redan använder Kivra: Du som redan använder Kivra för att få din post digitalt från företag och myndigheter behöver bara komma ihåg att deklarera innan 29 mars för att få skatteåterbäringen redan till påsk. Är du osäker på om du har aktiverat myndighetspost i Kivra behöver du logga in på Kivra och gå till "Meny", "Inställningar", "Myndighetspost".

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

Du notifieras alltid via e-post när du får ny post i Kivra, använder du appen får du dessutom en pushnotis. För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad. För att undvika påminnelser behöver du hantera din faktura genom att logga in på Kivra och göra något av nedanstående:

  • Lägga in fakturan för betalning med Kivras betaltjänst
  • Gå till fakturan i Kivra och välja “Markera som betald” om du betalar den via din internetbank eller på annat sätt än med Kivras betaltjänst
  • Stänga av påminnelser under “Meny”, “Inställningar”, “Notifieringar & påminnelser”

Med Kivras betaltjänst kan du snabbt och enkelt hantera de fakturor du får i Kivra. Fördelen med betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra under “Meny”, “Inställningar”, “Betaltjänst”.

Varför har jag fått ett sms gällande en kreditupplysning?

Har du mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert digitalt. Vill du inte läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på telefonabonnemanget.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Har du frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar kreditupplysningsbolaget. Läs mer här.

Hur registrerar jag mig på Kivra?

Du kan enkelt registrera dig på Kivra med Mobilt BankID, har du inte Mobilt BankID rekommenderar vi att du skaffar det (läs mer här). För att använda Kivra behöver du registrera ditt personnummer, mobilnummer och din e-post. Den digitala brevlådan är nämligen kopplad till ditt personnummer och kontaktuppgifterna registrerar du för att du ska kunna avsiseras när du får ny post i Kivra. Gå till registreringssidan

Vilka företag och myndigheter kan jag få post från?

När du registrerar dig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem till dig att skickas digitalt. I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked. Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare och som inloggad under "Meny" "Inställningar" och "Avsändare" kan du även söka efter anslutna avsändare.

Observera att du fortfarande kan komma att få papperspost även om du har registrerat dig på Kivra. Alla anslutna avsändare har inte digitaliserat alla brevflöden ännu men vi jobbar tillsammans med avsändarna för att allt ska bli digitalt, här kan du se vilka brevflöden som myndigheterna skickar digitalt.

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Maila oss på

support@kivra.com

Ring oss

08-533 335 37

Telefonsupporten har öppet helgfria vardagar 09.00-12.30 & 13.30-17.00 (dag innan röd dag stänger telefonsupporten 12.30).