Vilken typ av fråga har du?

Frågor om digital post i Kivra?

Frågor om Mobilt BankID, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor

Se frågor

Frågor om specifika funktioner?

Frågor om betaltjänsten, dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra

Se frågor

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor

Frågor om företagsbrevlådan?

Frågor om företagsbrevlådan som lanserades i mars 2017.

Se frågor

Vanliga frågor & svar

Varför ser vissa tecken i min deklaration konstiga ut?

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare, därmed styr vi inte över innehållet. Skatteverket har upptäckt ett problem som drabbat vissa personer, problemet innebär att vissa tecken i deklarationen presenteras på ett felaktigt sätt. Läs mer om problemet här eller kontakta Skatteverket om du har problem med att läsa din deklaration eller om du har frågor om deklarationen.

När får jag min deklaration och när kan jag deklarera?

I mars börjar Skatteverket skicka ut deklarationerna. Du som har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till din digitala brevlåda, redan från den 8 mars. Annars får du pappersdeklarationen hemskickad mellan den 16 mars och den 15 april.

Du kan deklarera mellan den 21 mars och den 2 maj. Du som bara ska godkänna din deklaration gör det enkelt med Mobilt BankID i Skatteverkets app (om du inte har Mobilt BankID kan du använda säkerhetskoder).

Om du har registrerat dig för att få din myndighetspost digitalt senast den 26 mars, ska få pengar tillbaka och deklarerar i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars, utan att ändra eller lägga till något, får du dina skattepengar redan den 5–7 april.

Läs mer om deklarationen på skatteverket.se/deklaration

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

Du notifieras alltid via e-post när du får ny post i Kivra, använder du appen får du dessutom en pushnotis. För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad. För att undvika påminnelser behöver du hantera din faktura genom att logga in på Kivra och göra något av nedanstående:

  • Lägga in fakturan för betalning med Kivras betaltjänst
  • Gå till fakturan i Kivra och välja “Markera som betald” om du betalar den via din internetbank eller på annat sätt än med Kivras betaltjänst
  • Stänga av påminnelser under “Meny”, “Inställningar”, “Notifieringar & påminnelser”

Med Kivras betaltjänst kan du snabbt och enkelt hantera de fakturor du får i Kivra. Fördelen med betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra under “Meny”, “Inställningar”, “Betaltjänst”.

Varför har jag fått ett sms gällande en kreditupplysning?

Har du mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert digitalt. Vill du inte läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på telefonabonnemanget.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Har du frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar kreditupplysningsbolaget. Läs mer här.

Vilka företag och myndigheter kan jag få post från?

När du registrerar dig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem till dig att skickas digitalt. I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked. Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare och som inloggad under "Meny" "Inställningar" och "Avsändare" kan du även söka efter anslutna avsändare.

Observera att du fortfarande kan komma att få papperspost även om du har registrerat dig på Kivra. Alla anslutna avsändare har inte digitaliserat alla brevflöden ännu men vi jobbar tillsammans med avsändarna för att allt ska bli digitalt, här kan du se vilka brevflöden som myndigheterna skickar digitalt.

Du är alltid välkommen att kontakta oss

Information 16 mars 2017 Just nu upplever vi tekniska problem med vår telefoni. Har du frågor ber vi dig kontakta oss via mail.

Frågor om deklarationen? Kontakta Skatteverket

Öppettider Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare. Har du frågor om Kivra är du välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon. Telefonsupporten har öppet helgfria vardagar 09.00-12.30 & 13.30-17.00 (dag innan röd dag stänger telefonsupporten 12.30).

support@kivra.com

08-533 335 37