Behöver du hjälp?

Frågor om betaltjänsten

Hur fungerar betaltjänsten?

För att betala fakturor via Kivra behöver du aktivera vår betaltjänst, vilket du gör som inloggad med hjälp av ditt Mobila BankID. Därefter kan du förenkla du hanteringen av dina fakturor genom att betala fakturor du får i Kivra med ett klick. De fakturor du kan betala direkt i Kivra kommer att ha en synlig knapp där det står “Lägg in för betalning” i anslutning till fakturan. Betalar du en faktura via Kivra kommer beloppet automatiskt vara mottagaren tillhanda på förfallodagen förutsatt att du klickat på “Betala” minst tre bankdagar innan förfallo. Finns det ingen betalknapp har avsändaren valt att inte skicka med informationen för att fakturan ska vara betalbar via Kivra och vi hänvisar dig då att betala via t.ex. din internetbank.

Hur dras beloppet?

Om du har valt att betala en eller flera fakturor med Kivras betaltjänst står det "Kivra AB" vid dragningen i din internetbank.

Om du har valt att betala flera fakturor med samma förfallodatum dras beloppet i en klumpsumma.

Vi gör inte en andra dragning om din betalning misslyckas. Om betalningen skulle misslyckas får du alltid ett mail som informerar dig om detta.

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad i Kivra.

Om du inte vill att Kivra påminner dig om ohanterade fakturor behöver du lägga in den för betalning, markera den som betald eller stänga av påminnelser under dina inställningar.

Fördelen med att betala via Kivras betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra.

Vad händer om jag har efaktura/autogiro?

Har du valt efaktura/autogiro hos ett företag som även skickar sin post via Kivra så kommer det fortsätta fungera precis som vanligt. Skillnaden blir att du kan få andra försändelser digitalt från företaget så som exempelvis autogirokopior eller årsbesked.

Lägger Kivra på en aviavgift?

Nej, Kivra fungerar som digitala brevbärare som levererar post till dig digitalt, vi är således inte ansvariga för själva innehållet i posten och kan inte styra över t ex aviavgifter som avsändaren beslutat.

Var hittar jag min betalningshistorik i Kivra?

I appen hittar du en översikt för dina betalningar i Kivra genom att klicka på "Meny", och sedan "Betalningar".

Om du däremot är inloggad i vår webbtjänst (www.kivra.com) hittar du översikten genom att klicka på "Betalning" precis intill Inkorgen.

När dras beloppet?

Betalar du en faktura via Kivra kommer beloppet automatiskt dras två till tre bankdagar innan förfallo. Beloppet är mottagaren tillhanda på förfallodagen förutsatt att du klickat på "Lägg in för betalning" minst tre bankdagar innan.

Frågor om specifika funktioner

Frågor och svar om dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra.

Se frågor

Frågor om digital post i Kivra

Allmänna frågor och svar om tjänsten, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor.

Se frågor

Frågor om företagsbrevlådan

Frågor och svar om företagsbrevlådan, delningar, behörigheter och andra viktiga frågor.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!