Behöver du hjälp?

Frågor om digital post i Kivra

Hur registrerar jag mig på Kivra?

Du kan enkelt registrera dig på Kivra med Mobilt BankID, har du inte Mobilt BankID rekommenderar vi att du skaffar det (läs mer här) För att använda Kivra behöver du registrera ditt personnummer, mobilnummer och din e-post. Den digitala brevlådan är nämligen kopplad till ditt personnummer och kontaktuppgifterna registrerar du för att du ska kunna avsiseras när du får ny post i Kivra. Gå till registreringssidan.

Hur avslutar jag min digitala brevlåda?

Du kan när som helst avsluta din Kivra som inloggad under "Meny", “Inställningar” och “Kontoinställningar”. Har du tidigare kopplat på din myndighetspost/betaltjänsten i Kivra behöver du även avsluta dom innan du/vi kan avsluta Kivra. Du får en automatisk mailbekräftelse när ditt Kivra-konto avslutats.

Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på Kivra och ha tillgång till alla dina dokument. Observera att det eventuellt kan komma digital post under dessa 45 dagar. Under denna period kan du när som helst återaktivera din Kivra under inställningar. Efter 45 dagar raderas ditt konto och allt dess innehåll.

Kommer jag få all post i Kivra?

I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked.

Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Varför hamnar mina fakturor i Kivra?

När du registrerat dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt istället för hem i brevlådan från de företag och myndigheter som är anslutna till Kivra.

Skulle du vilja få papperspost från en viss avsändare så kan du enkelt ställa in det som inloggad på Kivra.

Varför har jag fått ett sms gällande en kreditupplysning?

Har du mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert digitalt. Vill du inte läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på telefonabonnemanget. I vissa fall skickas sms:et till det telefonnummer som registrerats vid köpet.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Har du frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar kreditupplysningsbolaget. Läs mer här

Jag lyckas inte logga in, vad gör jag?

Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare alternativt testar en annan webbläsare samt provar att logga in från en annan enhet.

Observera att du behöver ett registrerat Kivra konto för att kunna logga in.

Kontakta support@kivra.com om ovanstående inte avhjälper problemet.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare?

Du kan enkelt ställa av/på avsändare som inloggad under "Meny", “Inställningar” och "Avsändare". Av de avsändare som är anslutna till Kivra kan du själv bestämma vilka du vill få post digitalt från i Kivra och vilka du vill få post från postalt hem i brevlådan. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Kan jag logga in på Kivra med traditionellt BankID?

Nej, vi har valt att enbart ha stöd för Mobilt BankID, anledningen är just att Kivra är en mobil tjänst som man ska kunna komma åt på flera enheter än endast en. På så sätt kan du nå din post vart du än befinner dig. Vi följer även utvecklingen av BankID väldigt nära och ser att användningen av Mobilt BankID ökar kraftigt och att väldigt många som använder traditionellt BankID nu går över till Mobilt BankID.

Kan jag logga in utan Mobilt BankID?

Om du har registrerat dig med Mobilt BankID kan du enbart logga in med Mobilt BankID. Har du däremot registrerat dig med en aktiveringskod kan du även logga in med den e-postadress du registrerat och ditt egenvalda lösenord. Vi rekommenderar våra användare att logga in med Mobilt BankID eftersom du då kommer kunna utnyttja alla delar av tjänsten såsom att kunna ta emot myndighetspost samt använda betaltjänsten och signeringstjänsten.

Varför måste jag ha Mobilt BankID för att ta emot myndighetspost?

Det är ett krav från myndigheterna att du ska identifiera dig med BankID för att kunna få din myndighetspost digitalt och på Kivra är det just Mobilt BankID vi har stöd för.

Vad händer om jag har efaktura/autogiro?

Har du valt efaktura/autogiro hos ett företag som även skickar sin post via Kivra så kommer det fortsätta fungera precis som vanligt. Skillnaden blir att du kan få andra försändelser digitalt från företaget så som exempelvis autogirokopior eller årsbesked.

Vilka avsändare är anslutna till Kivra?

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare.

Som inloggad i Kivra kan man även söka bland alla våra anslutna avsändare under "Meny", "Inställningar" och "Avsändare" i sökrutan.

Hur vet jag om jag får ett nytt brev i Kivra?

Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Använder du Kivra-appen får du även en pushnotis!

Är Kivra gratis?

Ja, precis som med vanlig post så är det avsändarna som betalar “portot”.

Kan jag dela min post i Kivra med någon annan?

Ja, vi har en dela-funktion som gör det möjligt för dig att dela din inkorg med en annan användare. Perfekt om ni är ett hushåll som har gemensamma räkningar!

Hur ändrar jag kontaktuppgifter?

Du kan ändra dina uppgifter som inloggad under “Meny”, “Inställningar” och “Användaruppgifter". Det är viktigt att du har aktuella kontaktuppgifter registrerade då du aviseras när du får ny post i Kivra.

Innehållet i mitt brev stämmer inte, vad gör jag?

Om du har frågor eller funderingar kring innehållet i de brev du får i Kivra ska du i första hand vända dig till avsändaren. Kivra fungerar endast som brevbärare och har inte tillgång till innehållet i din försändelse vilket innebär att vi inte kan svara på frågor gällande innehållet i din post.

Glömt lösenord?

Har du glömt lösenordet kan du enkelt återställa det här.

Hur registrerar jag mig på Kivra när jag är under 18 år?

Om du som minderårig vill använda Kivra och har Mobilt BankID kan du registrera dig direkt. Om du inte har ett Mobilt BankID och vill kunna registrera dig på Kivra behöver du få ett medgivande av din vårdnadshavare. Du kontaktar vår support via mail eller telefon och uppger personnummer på dig och din vårdnadshavare samt folkbokföringsadress, varpå vi kan skicka en medgivandeblankett som din vårdnadshavare ska fylla i och returnera till oss. När vi kontrollerat alla uppgifter kommer vi kunna hjälpa dig vidare med att registrera dig på Kivra.

Kan två användare registrera samma e-post?

Nej. Kivra är kopplat till personnumret och för att säkerställa att vi når rätt person när du får brev i Kivra behöver varje användare registrera en unik e-postadress.

Kivra erbjuder istället en delafunktion som gör det möjligt att dela ut sin Kivra med en annan användare, exempelvis din sambo så att denne ta del av samt hantera din post (exempelvis betala fakturor). Läs mer här.

Finns det en Kivra-app?

Kivra finns som app för iOS och Android. Använder du någon av apparna får du en ppushnotis varje gång du får ett nytt brev i Kivra, varpå du kan logga in och läsa ditt brev var du än befinner dig.

Utöver apparna så använder Kivra också den senaste webbstandarden och anpassar sig responsivt efter den enhet man besöker hemsidan ifrån. Det innebär att hemsidan gör det bästa av den skärmytan den får, oavsett om det är en dator, surfplatta eller mobil.

Vad händer med Kivra när en person avlider?

Efter att en person har gått bort stoppas automatiskt den digitala posten från företag och myndigheter och ställs om till fysisk distribution igen.

Om en anhörig från dödsboet vill avsluta Kivra-kontot och/eller få tillgång till tidigare mottagna digitala försändelser kan vi dela inkorgen med en eller flera personer från dödsboet efter att ett vårdnadsintyg delats med oss. I de fallen man är make/maka går det bra med ett dödsfallsintyg. Observera att det krävs att den anhöriga som vill ta del av inkorgen själv behöver ha en aktiv Kivra, som vi kan dela innehållet med.

Hur fungerar Kivra för synskadade?

Idag fungerar Kivra för dem som använder talsyntes, punktskrift eller förstorande system. Som inloggad på Kivra är ikoner och knappar uppmärkta och vi kommer arbeta löpande med att utveckla tjänsten för att den ska fungera ännu bättre för synskadade, bl a så att den blir bättre anpassad för tangentbordsnavigering. Kontakta gärna oss om ni har frågor, funderingar eller feedback!

Vad är skillnaden mellan Kivra och e-post?

Skillnaden mellan Kivra och e-post är att posten du tar emot i Kivra är kopplad till ditt personnummer. E-post är ett öppet system där vem som helst kan skicka till vem som helst, i relation till Kivra har e-post en låg säkerhetsnivå. Kivra är ett slutet system dit du endast får post från anslutna avsändare som du tidigare har fått papperspost från, därmed är Kivra fritt från spam.

Vilket ansvar har jag som användare att läsa min post i Kivra?

Som användare av Kivra har du registerat dig för att få din post digitalt från anslutna avsändarna. Det innebär att du är ansvarig för att läsa och hantera din post i Kivra på samma sätt som du är ansvarig för att läsa och hantera post som skickas till din folkbokföringsadress.

Du som användare är också ansvarig för att ha den utrustning som krävs för att logga in på Kivra, t ex fungerande internetanslutning, de digitala enheter du använder såsom dator, surfplatta eller mobiltelefon samt att du har en uppdaterad webbläsare.

Vad händer om jag redan har en annan digital brevlåda?

Om du använder en annan digital brevlåda när du registrerar dig på Kivra kommer du fortsättningsvis att ta emot din myndighetspost i Kivra när du registrerar dig med Mobilt BankID.

Om du registrerar dig med en aktiveringskod behöver du aktivera myndighetsposten som inloggad under "Meny", "Inställningar" och "Myndighetspost" med ditt Mobila BankID för att börja ta emot myndighetspost i Kivra.

Du kan inte ta emot post från samma avsändare i flera brevlådor samtidigt.

Frågor om specifika funktioner

Frågor och svar om dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra.

Se frågor

Frågor om säkerheten

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!