Frågor om digital post i Kivra

När får jag min deklaration och när kan jag deklarera?

I mars börjar Skatteverket skicka ut deklarationerna. Du som har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till din digitala brevlåda, redan från den 8 mars. Annars får du pappersdeklarationen hemskickad mellan den 16 mars och den 15 april.

Du kan deklarera mellan den 21 mars och den 2 maj. Du som bara ska godkänna din deklaration gör det enkelt med Mobilt BankID i Skatteverkets app (om du inte har Mobilt BankID kan du använda säkerhetskoder).

Om du har registrerat dig för att få din myndighetspost digitalt senast den 26 mars, ska få pengar tillbaka och deklarerar i appen eller e-tjänsten senast den 29 mars, utan att ändra eller lägga till något, får du dina skattepengar redan den 5–7 april.

Läs mer om deklarationen på skatteverket.se/deklaration

Varför ser vissa tecken i min deklaration konstiga ut?

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare, därmed styr vi inte över innehållet. Skatteverket har upptäckt ett problem som drabbat vissa personer, problemet innebär att vissa tecken i deklarationen presenteras på ett felaktigt sätt. Läs mer om problemet här eller kontakta Skatteverket om du har problem med att läsa din deklaration eller om du har frågor om deklarationen.

Vad behöver jag göra för att få skatteåterbäringen till påsk?

Datum att ha koll på:

  • 26 mars är sista dagen att välja att ta emot din myndighetspost digitalt om du vill ha skatteåterbäringen till påsk. Se till att du har anmält konto för skatteåterbäring
  • 8-10 mars planerar Skatteverket att skicka deklarationen som pdf till din digitala brevlåda (förutsatt att du registrerat dig för att ta emot myndighetspost i Kivra senast 26 mars 2017)
  • 21 mars öppnar deklarationen
  • 29 mars är sista dagen att godkänna din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något, om du vill ha pengar till påsk
  • 5-7 april Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen
Varför har jag fått ett sms gällande en kreditupplysning?

Har du mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert digitalt. Vill du inte läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på telefonabonnemanget.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Har du frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar kreditupplysningsbolaget. Läs mer här.

Hur registrerar jag mig på Kivra?

Du kan enkelt registrera dig på Kivra med Mobilt BankID, har du inte Mobilt BankID rekommenderar vi att du skaffar det (läs mer här). För att använda Kivra behöver du registrera ditt personnummer, mobilnummer och din e-post. Den digitala brevlådan är nämligen kopplad till ditt personnummer och kontaktuppgifterna registrerar du för att du ska kunna avsiseras när du får ny post i Kivra. Gå till registreringssidan

Kommer jag få all post i Kivra?

När du registrerar dig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem till dig att skickas digitalt. I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked. Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Hur kan jag öka säkerheten genom att ta emot min post digitalt?

Genom att använda Kivra får du snabb och säker tillgång till din post, vilket innebär att du kan förebygga och upptäcka bedrägerier i tid. Kivra är nämligen den enda tjänsten på marknaden där du notifieras och därmed snabbt och säkert kan ta del av kreditupplysningar från bl a UC och Creditsafe samt post från Skatteverket och Bolagsverket var du än befinner dig. Läs mer om hur du ökar säkerheten med digital post här.

Kan jag logga in utan Mobilt BankID?

Om du har registrerat dig med Mobilt BankID kan du enbart logga in med Mobilt BankID. Har du däremot registrerat dig med en aktiveringskod kan du även logga in med den e-postadress du registrerat och ditt egenvalda lösenord. Vi rekommenderar våra användare att logga in med Mobilt BankID eftersom du då kommer kunna utnyttja alla delar av tjänsten såsom att kunna ta emot myndighetspost samt använda betaltjänsten och signeringstjänsten.

Hur ändrar jag kontaktuppgifter i Kivra?

Du kan ändra dina uppgifter såsom e-post och mobilnummer som inloggad på Kivra under "Användaruppgifter" som du hittar i menyn. Det är viktigt att du har aktuella kontaktuppgifter registerade då du aviseras när du får ny post i Kivra.

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

Du notifieras alltid via e-post när du får ny post i Kivra, använder du appen får du dessutom en pushnotis. För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad. För att undvika påminnelser behöver du hantera din faktura genom att logga in på Kivra och göra något av nedanstående:

  • Lägga in fakturan för betalning med Kivras betaltjänst
  • Gå till fakturan i Kivra och välja “Markera som betald” om du betalar den via din internetbank eller på annat sätt än med Kivras betaltjänst
  • Stänga av påminnelser under “Meny”, “Inställningar”, “Notifieringar & påminnelser”

Med Kivras betaltjänst kan du snabbt och enkelt hantera de fakturor du får i Kivra. Fördelen med betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra under “Meny”, “Inställningar”, “Betaltjänst”.

Vilka företag och myndigheter kan jag få post från?

När du registrerar dig på Kivra kommer posten som normalt skickas hem till dig att skickas digitalt. I Kivra får du post såsom deklarationen, fakturor, kreditupplysningar, lönespecifikationer och årsbesked. Är exempelvis ditt elbolag anslutet till Kivra kommer du få din elräkning i Kivra. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer du automatiskt att få mer och mer av din post i Kivra.

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare och som inloggad under "Meny" "Inställningar" och "Avsändare" kan du även söka efter anslutna avsändare.

Observera att du fortfarande kan komma att få papperspost även om du har registrerat dig på Kivra. Alla anslutna avsändare har inte digitaliserat alla brevflöden ännu men vi jobbar tillsammans med avsändarna för att allt ska bli digitalt, här kan du se vilka brevflöden som myndigheterna skickar digitalt.

Vad händer om jag har efaktura/autogiro?

Har du valt efaktura/autogiro hos ett företag som även skickar sin post via Kivra så kommer det fortsätta fungera precis som vanligt. Skillnaden blir att du kan få andra försändelser digitalt från företaget så som exempelvis autogirokopior eller årsbesked. Vill du samla så mycket som möjligt av din post i Kivra och kunna betala dina fakturor direkt i tjänsten? Då rekommenderar vi att du loggar in på Kivra och kommer igång med vår betaltjänst där du kan betala fakturor direkt med ett klick.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare?

Du kan såklart ställa in precis hur du vill använda Kivra. Vår förhoppning är att du ska vilja ta emot så mycket som möjligt av din post digitalt - desto mer värde kan vi skapa både för dig och för miljön. Men, vill du inte få post från en specifik avsändare i Kivra så kan du enkelt ställa in det under "Avsändare" som du hittar i menyn.

Varför behöver jag i vissa fall logga in hos avsändaren för att ta del av posten?

Majoriteten av avsändarna skickar själva breven i Kivra, på så sätt kan du samla din post från företag och myndigheter på ett och samma ställe. I vissa fall väljer avsändaren att enbart notifiera via Kivra vilket innebär att du behöver logga in hos avsändaren för att ta del av brevet. Vi strävar efter att alla avsändare ska skicka själva breven i Kivra så att det ska vara så smidigt som möjligt för dig att ta del av din post. I vissa fall saknar dock avsändaren tekniska förutsättningar för att kunna skicka själva brevet i Kivra och som ett första steg väljer vissa att notifiera via Kivra och presentera brevet på deras "Mina sidor". Det innebär att brevet inte behöver skrivas ut, kuverteras och transporteras hem till din fysiska brevlåda. Användarupplevelsen blir inte optimal men det är ett steg i rätt riktning.

Kan två användare registrera samma e-post?

Nej, fler än en användare kan inte ha samma e-post registrerad i Kivra. Kivra är kopplat till personnumret och för att säkerställa att vi når rätt person med när du får brev i Kivra behöver varje användare registrera en unik e-postadress. Vill man dela sin digitala brevlåda med exempelvis sin sambo så kan man istället enkelt dela sin Kivra som inloggad under inställningar.

Är Kivra gratis?

Ja, precis som med vanlig post så är det avsändarna som betalar “portot”.

Vad är skillnaden mellan Kivra och e-post?

Skillnaden mellan Kivra och e-post är att posten du tar emot i Kivra är kopplad till ditt personnummer. E-post är ett öppet system som i relation till Kivra har en låg säkerhetsnivå. Kivra är ett slutet system dit du endast får post från anslutna avsändare, därmed är Kivra fritt från spam.

Hur vet jag om jag får ett nytt brev i Kivra?

Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Använder du Kivra-appen får du även en pushnotis!

Kan jag dela min post i Kivra med någon annan?

Ja, vi har en dela-funktion som gör det möjligt för dig att dela din inkorg med en annan användare. Perfekt om ni är ett hushåll som har gemensamma räkningar!

Varför måste jag ha Mobilt BankID för att ta emot myndighetspost?

Det är ett krav från myndigheterna att du ska identifiera dig med BankID för att kunna få din myndighetspost digitalt.

Varför kan jag inte logga in med traditionellt BankID?

Vi har valt att enbart ha stöd för Mobilt BankID, anledningen är just att Kivra är en mobil tjänst som man ska kunna komma åt på flera enheter än endast en. På så sätt kan du nå din post vart du än befinner dig. Vi följer även utvecklingen av BankID väldigt nära och ser att användningen av Mobilt BankID ökar kraftigt och att väldigt många som använder traditionellt BankID nu går över till Mobilt BankID. Även många banker går över mer och mer till Mobilt BankID då efterfrågan är stor och säkerheten hög.

Jag har registrerat mig med Mobilt BankID, kan jag logga in med e-post och lösenord också?

Nej, du som har registrerat dig med Mobilt BankID kan inte logga in med e-post och lösenord (att nedgradera inloggningsmetod på det viset skulle klassas som ID-växling och är inte tillåtet).

Hur fungerar Kivra för synskadade?

Idag fungerar Kivra för dem som använder talsyntes, punktskrift eller förstorande system. Som inloggad på Kivra är ikoner och knappar uppmärkta och vi kommer arbeta löpande med att utveckla tjänsten för att den ska fungera ännu bättre för synskadade, bl a så att den blir bättre anpassad för tangentbordsnavigering. Kontakta gärna oss om ni har frågor, funderingar eller feedback!

Innehållet i mitt brev stämmer inte, vad gör jag?

Om du har frågor eller funderingar kring innehållet i de brev du får i Kivra ska du i första hand vända dig till avsändaren. Kivra fungerar endast som brevbärare och kan därför inte svara på frågor gällande innehållet i din post.

Vad händer när jag väljer att betala en faktura via Kivra?

För att betala en faktura som du mottagit i Kivra trycker du på “Lägg in för betalning” som syns på de fakturor du kan betala i Kivra. Notera att pengarna inte dras från ditt konto förrän tre bankdagar innan förfallodatum.

För att fakturan ska vara betald i tid skickar vi tre bankdagar innan förfallodatum en förfrågan till Bankgirot för att genomföra en täckningskontroll och se att det finns pengar på ditt bankkonto. Finns det täckning på kontot skickar Bankgirot vidare en begäran till din bank att föra över pengarna till Kivra. Samtidigt genomför vi den slutgiltiga betalningen till din leverantör.

Du kan alltid hitta en översikt över dina fakturor som inlogga på Kivra under "Betalningar". Där kan du se vilka fakturor du redan betalt, fakturor som är på väg att betalas ut eller de som är avbrutna.

För att summera, de fakturor du väljer att betala i Kivra behandlas först när du tryckt på “Lägg in för betalning” och beloppet kommer dras från ditt bankkonto tre bankdagar innan förfallodatum och vi ser till att pengarna är mottagaren tillhanda senast på förfallodagen.

Finns det en Kivra-app?

Kivra finns som app för iOS och Android. Använder du någon av apparna får du en ppushnotis varje gång du får ett nytt brev i Kivra, varpå du kan logga in och läsa ditt brev var du än befinner dig.

Utöver apparna så använder Kivra också den senaste webbstandarden och anpassar sig responsivt efter den enhet man besöker hemsidan ifrån. Det innebär att hemsidan gör det bästa av den skärmytan den får, oavsett om det är en dator, surfplatta eller mobil.

Varför hamnar mina fakturor i Kivra?

När du registrerat dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt istället för hem i brevlådan från de företag och myndigheter som är anslutna till Kivra. I takt med att fler avsändare ansluter sig så får du alltså per automatik mer och mer av din post digitalt. Skulle du vilja få papperspost från en viss avsändare så kan du enkelt ställa in det som inloggad på Kivra.

Hur avslutar jag min digitala brevlåda?

Du kan när som helst avsluta din Kivra under inställningar som inloggad. Om du avslutar din Kivra avslutas tjänsten enligt de allmänna villkoren. Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på Kivra och ha tillgång till alla dina dokument. Under denna period kan du när som helst återaktivera din Kivra under inställningar. Efter 45 dagar raderas ditt konto och allt dess innehåll.

Frågor om specifika funktioner?

Frågor om betaltjänsten, dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra

Se frågor

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor