Behöver du hjälp?

Frågor om din deklaration i Kivra

Vad behöver jag göra för att få skatteåterbäringen i april?

Datum att ha koll på:

  • 8-9 mars skickar Skatteverket ut deklarationen som pdf till din digitala brevlåda (förutsatt att du registrerat dig för att ta emot myndighetspost i Kivra senast 1 mars 2018)
  • 20 mars öppnar deklarationen
  • 28 mars är sista dagen att välja att ta emot din myndighetspost digitalt om du vill ha skatteåterbäringen redan i april. Se till att du har anmält konto för skatteåterbäring
  • 28 mars är sista dagen att godkänna din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något, om du vill ha pengar till påsk
  • 5-6 april Skatteverket betalar ut skatteåterbäringen
När får jag min deklaration och när kan jag deklarera?

I mars börjar Skatteverket skicka ut deklarationerna. Du som har en digital brevlåda får deklarationen som en pdf-fil till din digitala brevlåda, redan från den 8 mars. Annars får du pappersdeklarationen hemskickad.

Du kan deklarera mellan den 20 mars och den 2 maj. Du som bara ska godkänna din deklaration gör det enkelt med Mobilt BankID i Skatteverkets app.

Om du har registrerat dig för att få din myndighetspost digitalt senast den 1 mars, ska få pengar tillbaka och deklarerar i appen eller e-tjänsten senast den 28 mars, utan att ändra eller lägga till något, får du dina skattepengar redan den 5–6 april.

Läs mer om deklarationen på skatteverket.se/deklaration

Hur vidarebefodrar jag min deklaration till en annan person?

Deklarationen skickas i Kivra som en PDF, vill du dela den med din revisor kan du välja att ladda ner försändelsen och vidarebefordra den. Det går också bra att skriva ut deklarationen.

I dagsläget finns inte nedladdningsfunktionen i appen för iOS. För att ladda ner ett dokument hänvisar vi dig därför till att logga in via vår webbtjänst (www.kivra.com). Där finner du knappen "Ladda ner" i anslutning till ditt dokument, du väljer bilagan som du vill spara och den sparas då som en PDF på din enhet.

Hur skriver jag ut min deklaration?

iOS: Vill du skriva ut via appen så öppnar du upp deklarationen, där du ser HTML-text och bilagan. Därefter trycker du på de tre prickarna uppe i det högra hörnet. Då får du upp ett val där du kan klicka på "Skriv ut" och får sedan välja mellan bilagan eller HTML-texten.

Android: Klicka upp bilagan, klicka på de tre prickarna i det högra hörnet och välj skriv ut.

Är du inloggad via Kivras webbtjänst så öppnar du dokumentet och trycker på "Skriv ut" och väljer sedan bilagan.

Hur deklarerar jag?

Du deklarerar som vanligt på Skatteverkets hemsida. Alla deklarationsrelateradefrågor hänvisas till Skatteveket skatteverket.se/deklaration

Var är min deklaration?

För att ta emot post från Skatteverket i Kivra behöver du först ha aktiverat myndighetsposten i Kivra med Mobilt BankID. Du som inte aktiverat myndighetsposten i Kivra senast den 1 mars kommer få din deklaration hemskickad. Kivra hanterar endast de digitala utskicken och kan inte besvara frågor gällande papperspost-distributionen.

Övriga deklarationsrelaterade frågor hänvisas till Skatteverket. skatteverket.se/deklaration

Om jag inte vill ha min deklaration digitalt, vad gör jag då?

För att inte ta emot din deklaration i Kivra behöver du stänga av Skatteverket som avsändare i din Kivra under Meny, Inställningar och Avsändare innan den 1 mars.

Frågor om digital post i Kivra

Allmänna frågor och svar om tjänsten, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor.

Se frågor

Frågor om specifika funktioner

Frågor och svar om dela-funktionen, signeringstjänsten eller övriga funktioner i Kivra.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!