Frågor om företagsbrevlådan

Hur registrerar jag en företagsbrevlåda i Kivra?

För att registrera en företagsbrevlåda behöver du först och främst ha registrerat dig på Kivra som privatperson, därefter kan du som har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag eller en ekonomisk förening (BRF) registrera en företagsbrevlåda. Om ni tecknar firman i samråd så kan flera firmatecknare behöva signera med Mobilt BankID vid registreringen för att uppfylla era firmateckningsregler hos Bolagsverket. När det är uppfyllt öppnas er företagsbrevlåda. Ert företag kommer då automatiskt att ta emot post från anslutna avsändare.

Vilken typ av företagsformer stöds i Kivras företagsbrevlåda?

Följande företagsformer kan registrera en företagsbrevlåda: Aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och ekonomiska föreningar (BRF). Företagsbrevlådan kan inte användas av ideella föreningar eller enskilda firmor, du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner.

Hur vet jag om jag får ett nytt brev i Kivra?

Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Använder du Kivra-appen får du även en pushnotis!

Vilka företag och myndigheter kan jag som företagare få post från i Kivra?

Med företagsbrevlådan kan ert företag ta emot post från anslutna företag och myndigheter ni har en relation till. I takt med att vi ansluter fler avsändare kommer ert företag att kunna samla mer och mer av er post i Kivra. Som inloggad på företagsbrevlådan finns en lista över anslunta avsändare.

Kan min revisor eller medarbetare få tillgång till min Kivra?

Inom kort kommer du kunna ge tillgång till personer som inte är firmatecknare att ta del av företagsbrevlådan. Företagsbrevlådans behörighetsregister administrerar ni från inställningar där du kan bjuda in personer som behöver ta del av företagets administration. Notera även att inbjudna användare kan bjuda in nya användare till företagsbrevlådan. Det är ytterst firmatecknarna som ansvarar för att hålla behörighetsregistret uppdaterat.

Kan jag ha en företagsbrevlåda även om min kollega inte har Kivra?

Din kollega som är firmatecknare behöver inte använda Kivra privat för att du ska kunna signera och öppna en företagsbrevlåda, det räcker med att en av er använder Kivra privat. Dock krävs att alla firmatecknare har ett Mobilt BankID för att ni ska kunna registrera en företagsbrevlåda. För att kunna ta del av företagets post behöver du använda Kivra privat. Alla användare behöver privat Kivra för att kunna logga in och ta del av företagets försändelser/post.

Kostar det något med Kivras företagsbrevlåda?

Det är kostnadsfritt att ta emot posten digitalt från anslutna företag och myndigheter. Det kan bli aktuellt med tilläggstjänster längre fram som kommer att debiteras. Som användare kommer du själv ta ställning till om du vill ansluta tilläggstjänsterna.

Är Kivra säkert?

Kivra är betydligt säkrare än vanlig papperspost. Kivra är kopplat till ditt personnummer och företagets organisationsnummer, du loggar in på tjänsten med Mobilt BankID, på så sätt vet vi att rätt person får tillgång till rätt företag. En person som inte är registrerad i företagsbrevlådans behörighetsregister kommer aldrig att kunna få tillgång till brevlådan. All data lagras krypterat på egen hårdvara i Sverige. Vi värnar om din integritet och följer reglerna i Personuppgiftslagen (PuL). Vi är även registrerad betalningsförmedlare av Finansinspektionen samt en godkänd brevlådeoperatör av Mina meddelanden för att förmedla säker digital myndighetspost.

Hur säker är den tekniska plattformen?

Säkerhet genomsyrar Kivras DNA och årligen genomförs penetrationstester av externa experter, dessutom genomförs ytterligare penetrationstester vid större releaser för att säkerställa att ny funktionalitet håller samma höga kvalitet som befintlig. Varje år genomförs dessutom contingencytester i produktion. Kivra driver även ett omfattande internt riskarbete som spänner över hela organisationen och kundtjänstmedarbetare genomgår en utbildning i säkerhet och ‘social engineering’.

Kivras tekniska plattform är byggd med insikten att alla delar i systemet kommer fallera någon gång och att systemet ska kunna hantera alla möjliga scenarion så väl som det bara är möjligt. En grundpelare för Kivra har varit att skapa en säker och stabil lagringstjänst. Redan från start har Kivra därför valt att bygga och använda sig av klustrade och distribuerade databaser. När data lagras för en användare lagras det därför simultant på tre olika fysiskt skilda maskiner i samma datacenter samt synkroniseras med backupkluster som befinner sig på fysiskt skild plats. Detta gör att då maskiner fallerar kan Kivra fortfarande vara uppe och vara fullt tillgängligt för användaren. Kivra har även gjort det strategiska vägvalet att inte köpa in drift externt. På Kivra är det istället utvecklarna själva som också är ansvariga för att drifta systemen. Detta har resulterat i väldigt korta ledtider från det att buggar upptäcks till att de blir åtgärdade.

Kommer mitt företag få all post i Kivra?

När du har registrerat en företagsbrevlåda kommer ert företag att få posten digitalt från anslutna företag och myndigheter som ni normalt får post från. I Kivra kan ditt företag få myndighetspost, fakturor och årsbesked från anslutna avsändare. I takt med att fler företag och myndigheter ställer om till digital post kommer ni automatiskt att få mer och mer av posten i Kivra.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare?

Vår förhoppning är att du ska vilja ta emot så mycket som möjligt av din post digitalt - desto mer värde kan vi skapa både för dig och för miljön. Men, vill du inte få post från en specifik avsändare i Kivra kan du enkelt ställa in det som inloggad under “Inställningar” och "Avsändare" som du hittar i menyn.

Av de avsändare som är anslutna till Kivra kan du själv bestämma vilka du vill få post digitalt från i Kivra och vilka du vill få post från postalt hem i brevlådan. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din post digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos.

Hur ändrar jag kontaktuppgifter i Kivra?

Du kan ändra dina uppgifter som inloggad under “Meny”, “Inställningar” och “Användaruppgifter". Det är viktigt att du har aktuella kontaktuppgifter registrerade då du aviseras när du får ny post i Kivra.

Kan jag ladda upp dokument i Kivra?

Då Kivra fungerar som ditt säkra digitala arkiv kan du även själv ladda upp viktiga avtal och dokument. Du laddar enkelt upp dina dokument via "Ladda upp" ikonen som inloggad på Kivra. Du kan ladda upp filtyperna pdf, png & jpeg.

Hur sorteras brev i inkorgen?

Dina dokument sorteras och arkiveras automatiskt efter avsändare så att du enkelt ska kunna hitta din post när du behöver den.

Visste du att namnet Kivra är ett anagram på arkiv (kastar du om bokstäverna kan du bilda ordet arkiv), i takt med att fler företag och myndigheter ansluter sig kommer du automatiskt att kunna ta emot och hantera mer och mer av din post i Kivra!

Finns det en app?

I dagsläget finns det ingen app för Kivras företagsbrevlåda. Men, webbtjänsten är responsiv vilket gör att den fungerar lika bra på en dator, surfplatta och mobiltelefonen. För att få snabbare tillgång går det göra ett bokmärke i din webbläsare och fästa bokmärket på din hemskärm.

Kan mitt företag börja skicka post i Kivra?

Ja, ta kontakt med sales@kivra.com så hjälper vi dig. Du kan även läsa mer om att skicka post via Kivra här.

Hur avslutar jag min digitala brevlåda?

Du kan när som helst avsluta din Kivra som inloggad under “Inställningar” och “Kontoinställningar”. Har du tidigare kopplat på din myndighetspost i Kivra behöver du även avsluta din myndighetspost innan du kan avsluta Kivra.

Om du avslutar din Kivra avslutas tjänsten enligt de allmänna villkoren. Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på Kivra och ha tillgång till alla dina dokument. Under denna period kan du när som helst återaktivera din Kivra under inställningar. Efter 45 dagar raderas ditt konto och allt dess innehåll.

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!