Behöver du hjälp?

Frågor om företagsbrevlådan

Hur registrerar jag en företagsbrevlåda i Kivra?

För att öppna en företagsbrevlåda och börja ta emot företagspost i Kivra behöver ni följande:

  • Mobilt BankID
  • En privat Kivra registrerad
  • Vara firmatecknare i det aktuella företaget
  • Företagsformen måste vara Aktiebolag, Handelsbolag, Kommanditbolag, Ekonomisk förening eller BRF. Du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner genom att registrera dig här.

Om ni tecknar firman i samråd så kan flera firmatecknare behöva signera med Mobilt BankID vid registreringen för att uppfylla era firmateckningsregler hos Bolagsverket. När det är uppfyllt öppnas er företagsbrevlåda. Ert företag kommer då automatiskt att ta emot post från anslutna avsändare.

Registrera en företagsbrevlåda här.

Vilka företagsformer stöds av Kivras företagsbrevlåda?

Följande företagsformer kan registrera en företagsbrevlåda:

  • Aktiebolag
  • Handelsbolag*
  • Kommanditbolag*
  • Ekonomiska föreningar
  • BRF

Företagsbrevlådan kan inte användas av ideella föreningar eller enskilda firmor. Du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner.

*Kommanditbolag och Handelsbolag som endast tecknas via ett annat bolag kan inte registrera en företagsbrevlåda. Finns det däremot personer som är komplementärer/kommanditägare med firmateckningsrätt är det möjligt att registrera en företagsbrevlåda för ett kommanditbolag och handelsbolag om man tecknar var och en för sig.

Kan min revisor eller kollega få tillgång till företagsbrevlådan?

Det går bra att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare, det som krävs är att den personen har en egen privat Kivra och Mobilt BankID.

Företagsbrevlådans behörighetsregister administrerar ni under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar" där man kan bjuda in personer som behöver ta del av företagets administration.

Notera att inbjudna användare kan bjuda in nya användare till företagsbrevlådan. Ytterst är det firmatecknarna som ansvarar för att hålla behörighetsregistret uppdaterat. Firmatecknare har alltid tillgång till Företagsbrevlådan, även om man av någon anledning skulle bli borttagen ur behörighetsregistret kan man alltså registrera sig på nytt här och få tillgång till Företagsbrevlådan igen.

Finns det en app för företagsbrevlådan?

I dagsläget har appen inte stöd för att öppna Företagsbrevlådan utan man får istället logga in och läsa företagsposten via en webbläsare på kivra.com i sin dator/mobil/surfplatta.

Däremot håller vi på att utföra ett större utvecklingsarbete med appen för att kunna presentera en lösning så att man även kan ta del av posten i Företagsbrevlådan via appen i framtiden.

Var hittar jag företagsposten?

För att ta del av posten i Företagsbrevlådan loggar man först in på sin privata Kivra. Klicka på "Meny" uppe i högra hörnet och klicka på företagsnamnet som ska synas i menylistan. Har man fler företagsbrevlådor syns alla företag i listan.

För att man lättare ska se skillnad på vilken inkorg man befinner sig i är det blått högst upp i Företagsbrevlådan och grönt i privata inkorgen.

Vilka företag och myndigheter kan jag som företagare få post från i Kivra?

I dagsläget kan man ta emot myndighetspost i företagsbrevlådan, och företagspost från avsändaren 3. I takt med att vi ansluter fler avsändare kommer ert företag att få mer och mer av er post i Kivra.

Kan jag ha en företagsbrevlåda även om min kollega inte har Kivra?

Din kollega som är firmatecknare behöver inte använda Kivra privat för att du ska kunna signera och öppna en företagsbrevlåda, det räcker med att en av er använder Kivra. Om ni är fler firmatecknare som tecknar firman i samråd krävs att alla firmatecknare signerar med Mobilt BankID för att ni ska kunna registrera företagsbrevlåda.

De firmatecknare vill ta del av företagsbrevlådan behöver använda Kivra privat för att kunna logga in och administrera företagets försändelser/post.

Hur ändrar jag kontaktuppgifterna i företagsbrevlådan?

Som inloggad i företagsbrevlådan kan ni ändra era kontaktuppgifter under “Meny”, “Inställningar” och “Hantera behörigheter och delningar".

Kostar det något med Kivras företagsbrevlåda?

Det är kostnadsfritt att ta emot posten digitalt från anslutna företag och myndigheter. Det kan bli aktuellt med tilläggstjänster längre fram som kommer att debiteras. Som användare kommer du själv ta ställning till om du vill ansluta tilläggstjänsterna.

Vad är Kivra+?

Kivra+ ger möjligheten att på ett enkelt och prisvärt sätt digitalisera all inkommande post till företaget genom att få den skannad direkt in i företagsbrevlådan.

Kom igång med Kivra+ som inloggad i företagsbrevlådan under "Inställningar" och "Kivra+".

Läs mer om Kivra+ här.

Hur vet jag om jag fått nytt brev i företagsbrevlådan?

Varje gång du får ett nytt brev i företagsbrevlådan får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Detta gäller även de personer som har tilldelad behörighet eftersom även de får en e-postavisering vid ny post i företagsbrevlådan.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare i företagsbrevlådan?

När ni registrerar ert företag på Kivra får ni automatiskt företagsposten digitalt från anslutna avsändare. Vill ni ha posten på papper kan ni enkelt ställa av specifika avsändare under “Inställningar” och "Hantera avsändare" som man hittar under menyn som inloggad i företagsbrevlådan. Observera att en signering med Mobilt BankID krävs för att ställa av myndigheter.

Hur blir mitt företag säkrare med en digital brevlåda?

En av många fördelar med Kivras företagsbrevlåda är att Bolagsverket, Skatteverket och Lantmäteriet skickar majoriteten av sin post till företag digitalt. Det gör att du som företagare blir notifierad direkt om det exempelvis sker en förändring i bolagets styrelse, en adressändring eller en ägarförändring på en fastighet.

För företag som inte har digital företagsbrevlåda kommer eventuella förändringar i bolagets struktur meddelas via papperspost, det kan därför medföra en fördröjning innan informationen når er. Denna fördröjning kan orsaka att en eventuell kapning kan fortgå under en längre tid utan att du som företagare är medveten om att det sker.

Genom att använda Kivra notifieras du som företagare direkt och kan på så sätt agera betydligt snabbare och kontakta berörda myndigheter för att stoppa kapningen redan i ett tidigt skede.

Har man även en digital brevlåda kopplat till sitt personnummer får man information om att man tillträder eller utträder en bolagsstyrelse vilket gör att man får ytterligare kontroll över sig själv och sitt företag. Du får också som Kivra privatanvändare kreditupplysningar till din Kivra, detta bidrar ytterligare till att öka ditt skydd.

Hur avslutar jag företagsbrevlådan?

Du kan avsluta företagsbrevlådan som inloggad under "Meny", "Inställningar" och "Hantera konto". Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på företagsbrevlådan och ha tillgång till alla dina dokument. Observera att det eventuellt kan komma digital post under dessa 45 dagar. Under denna period kan du när som helst återaktivera kontot under inställningarna, därefter raderas företagsbrevlådan och allt dess innehåll.

Hur tar jag bort de kollegor/firmatecknare som har lämnat företaget?

Det är upp till firmatecknare att hålla sina behörighetsregister uppdaterade.

Man kan ta bort användare av Företagsbrevlådan som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar". Är personen i fråga inte firmatecknare längre kommer hen inte längre ha tillgång till Företagsbrevlådan.

Hur lägger jag till kollegor/firmatecknare som tillkommit?

Alla med firmateckningsrätt kommer alltid ha tillgång till Företagsbrevlådan om de så önskar genom att aktivera företagsbrevlådan här .

Önskar man att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare gör man det som inloggad under "Meny/mer", "Inställningar" och "Behörigheter och delningar".

Observera att det krävs är att man har en egen privat Kivra och Mobilt BankID för att att ta del av Företagsbrevlådan.

Frågor om säkerheten

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!