Behöver du hjälp?

Frågor om företagsbrevlådan

Hur registrerar jag en företagsbrevlåda i Kivra?

För att registrera en företagsbrevlåda behöver du först och främst ha registrerat dig på Kivra som privatperson, därefter kan du som har ett aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, en ekonomisk förening eller en BRF registrera en företagsbrevlåda.

Om ni tecknar firman i samråd så kan flera firmatecknare behöva signera med Mobilt BankID vid registreringen för att uppfylla era firmateckningsregler hos Bolagsverket. När det är uppfyllt öppnas er företagsbrevlåda. Ert företag kommer då automatiskt att ta emot post från anslutna avsändare.

Vilka företagsformer stöds av Kivras företagsbrevlåda?

Följande företagsformer kan registrera en företagsbrevlåda: aktiebolag, handelsbolag*, kommanditbolag*, ekonomiska föreningar och BRF. Företagsbrevlådan kan inte användas av ideella föreningar eller enskilda firmor, du som har enskild firma kan använda Kivra för privatpersoner.

*Kommanditbolag och handelsbolag som endast tecknas via ett annat bolag kan inte registrera en företagsbrevlåda. Finns det däremot personer som är komplementärer/kommanditägare med firmateckningsrätt är det möjligt att registrera en företagsbrevlåda för ett kommanditbolag och handelsbolag om man tecknar var och en för sig.

Kan min revisor eller medarbetare få tillgång till min företagsbrevlåda?

Det går bra att dela ut Företagsbrevlådan till andra utöver firmatecknare, det som krävs är att den personen har en egen privat Kivra och Mobilt BankID.

Företagsbrevlådans behörighetsregister administrerar ni från inställningarna där du kan bjuda in personer som behöver ta del av företagets administration.

Notera att inbjudna användare kan bjuda in nya användare till företagsbrevlådan. Ytterst är det firmatecknarna som ansvarar för att hålla behörighetsregistret uppdaterat.

Firmatecknare har alltid tillgång till Företagsbrevlådan, även om man av någon anledning skulle bli borttagen ur behörighetsregistret kan man alltså registrera sig på nytt och få tillgång till Företagsbrevlådan igen.

Finns det en app för företagsbrevlådan?

I dagsläget har appen inte stöd för att öppna Företagsbrevlådan utan man får istället logga in och läsa företagsposten via webbläsare kivra.com i sin dator/mobil/surfplatta.

Däremot håller vi på att utföra ett större arbete med appen för att utveckla den och kunna presentera en lösning så att man även kan ta del av posten i Företagsbrevlådan via appen i framtiden.

Var ser jag företagsbrevlådan?

För att se och administrera posten du fått i din företagsbrevlåda loggar du in på din privata Kivra via webbläsare i valfri enhet. Gå till Meny och klicka på företagsnamnet som syns i menylistan. Har du fler företagsbrevlådor syns alla företagsnamnen i listan som du kan klicka på för att gå till respektive inkorg.

Vilka företag och myndigheter kan jag som företagare få post från i Kivra?

I dagsläget kan du ta emot myndighetspost i företagsbrevlådan. I takt med att vi ansluter fler avsändare kommer ert företag att kunna samla mer och mer av er post i Kivra.

Kan jag ha en företagsbrevlåda även om min kollega inte har Kivra?

Din kollega som är firmatecknare behöver inte använda Kivra privat för att du ska kunna signera och öppna en företagsbrevlåda, det räcker med att en av er använder Kivra. Om ni är fler firmatecknare som tecknar firman i samråd krävs att alla firmatecknare signerar med Mobilt BankID för att ni ska kunna registrera företagsbrevlåda.

De firmatecknare vill ta del av företagsbrevlådan behöver använda Kivra privat för att kunna logga in och administrera företagets försändelser/post.

Hur ändrar jag kontaktuppgifterna i företagsbrevlådan?

Som inloggad i företagsbrevlådan kan du ändra dina kontaktuppgifter under “Meny”, “Inställningar” och “Hantera behörigheter och delningar".

Kostar det något med Kivras företagsbrevlåda?

Det är kostnadsfritt att ta emot posten digitalt från anslutna företag och myndigheter. Det kan bli aktuellt med tilläggstjänster längre fram som kommer att debiteras. Som användare kommer du själv ta ställning till om du vill ansluta tilläggstjänsterna.

Vad är Kivra+?

I Kivra+ ingår idag möjligheten att på ett enkelt och prisvärt sätt digitalisera all inkommande post till företaget genom att få den skannad direkt in i företagsbrevlådan. Läs mer här.

Hur vet jag om jag fått nytt brev i företagsbrevlådan?

Varje gång du får ett nytt brev i företagsbrevlådan får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Detta gäller även de personer som har tilldelad behörighet eftersom även de får en e-postavisering vid ny post i företagsbrevlådan.

Hur lägger jag till/tar bort avsändare i företagsbrevlådan?

Vår förhoppning är att du ska vilja ta emot så mycket som möjligt av din post digitalt - desto mer värde kan vi skapa både för dig och miljön. När du registrerar dig på Kivra får du automatiskt din företagspost digitalt från alla anslutna avsändare som du är kund hos. Vill du ha posten på papper kan du enkelt ställa av specifika avsändare under “Inställningar” och "Hantera avsändare" som du hittar under menyn som inloggad i företagsbrevlådan.

Hur blir mitt företag säkrare med en digital brevlåda?

En av många fördelar med Kivras företagsbrevlåda är att Bolagsverket, Skatteverket och Lantmäteriet skickar majoriteten av sin post till företag digitalt. Det gör att du som företagare blir notifierad direkt om det exempelvis sker en förändring i bolagets styrelse, en adressändring eller en ägarförändring på en fastighet.

Eventuella förändringar i bolagets struktur meddelas vanligtvis via papperspost, det kan därför medföra en fördröjning innan informationen når dig. Denna fördröjning kan orsaka att en eventuell kapning kan fortgå under en längre tid utan att du som företagare är medveten om att det sker.

Genom att använda Kivra notifieras du som företagare direkt och kan på så sätt agera betydligt snabbare och kontakta berörda myndigheter för att stoppa kapningen redan i ett tidigt skede.

Har man även en digital brevlåda kopplat till sitt personnummer får man information om att man tillträder eller utträder en bolagsstyrelse vilket gör att man får ytterligare kontroll över sig själv och sitt företag.

Hur avslutar jag min företagsbrevlåda?

Du kan avsluta företagsbrevlådan som inloggad under "Meny", "Inställningar" och "Hantera konto". Under 45 dagar kommer du fortfarande kunna logga in på företagsbrevlådan och ha tillgång till alla dina dokument. Under denna period kan du när som helst återaktivera kontot under inställningarna, därefter raderas företagsbrevlådan och allt dess innehåll.

Frågor om säkerheten

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst.

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!