Frågor om specifika funktioner

Hur fungerar betaltjänsten?

För att betala fakturor via Kivra behöver du aktivera vår betaltjänst, vilket du gör som inloggad med hjälp av ditt Mobila BankID. Därefter kan du förenkla du hanteringen av dina fakturor genom att betala fakturor du får i Kivra med ett klick. De fakturor du kan betala direkt i Kivra kommer att ha en synlig knapp där det står “Lägg in för betalning” i anslutning till fakturan. Betalar du en faktura via Kivra kommer beloppet automatiskt vara mottagaren tillhanda på förfallodagen förutsatt att du klickat på “Betala” minst tre bankdagar innan förfallo. Finns det ingen betalknapp har avsändaren valt att inte skicka med informationen för att fakturan ska vara betalbar via Kivra och vi hänvisar dig då att betala via t.ex. din internetbank.

Hur fungerar Dela-funktionen?

Du kan välja att dela din post i din Kivra med andra användare. När ni båda har godkänt en delning kan ni ta del av och administrera varandras post. Ni får dock fortfarande endast e-postaviseringar gällande er egen post.

Kan jag ladda upp dokument i Kivra?

Då Kivra fungerar som ditt säkra digitala arkiv kan du även själv ladda upp viktiga avtal och dokument. Du laddar enkelt upp dina dokument via "Ladda upp" ikonen som inloggad på Kivra. Du kan ladda upp filtyperna pdf, png & jpeg.

Hur sorteras brev i inkorgen?

Dina dokument sorteras och arkiveras automatiskt efter avsändare så att du enkelt ska kunna hitta din post när du behöver den.

Visste du att namnet Kivra är ett anagram på arkiv (kastar du om bokstäverna kan du bilda ordet arkiv), i takt med att fler företag och myndigheter ansluter sig kommer du automatiskt att kunna ta emot och hantera mer och mer av din post i Kivra!

Hur fungerar signeringstjänsten?

I Kivra finns en gratis signeringstjänst där du kan ladda upp och signera dokument med Mobilt BankID. Det finns många fördelar med att signera dokument i digitalt, t.ex får alla parter tillgång till dokumentet direkt och signatörens identitet säkerställs med Mobilt BankID.

Ladda upp en pdf och ange personnummer på de som skall signera. Oavsett om personen skall skriva under som privatperson eller för ett företag genomförs signaturen med Mobilt BankID i dennes Kivra. Om den andra personen ännu inte har registrerat sig på Kivra så finns dokumentet tillgängligt för honom/henne så snart ett konto har skapats.

Hur fungerar påminnelser om fakturor?

Du notifieras alltid via e-post när du får ny post i Kivra, använder du appen får du dessutom en pushnotis. För att du inte ska missa en faktura skickas påminnelser i de fall en faktura är ohanterad. Vill du undvika att Kivra påminner om ohanterade fakturor behöver du hantera din faktura genom att logga in på Kivra och göra något av nedanstående:

  • Lägga in fakturan för betalning
  • Markera fakturan som betald om du betalar fakturan på annat sätt än Kivras betaltjänst
  • Stänga av påminnelser under “Meny”, “Inställningar”, “Notifieringar & påminnelser”

Fördelen med att betala via Kivras betaltjänsten är att du kan läsa och lägga in fakturan för betalning vid ett och samma tillfälle! Kom igång med betaltjänsten som inloggad på Kivra under “Meny”, “Inställningar”, “Betaltjänst”.”

Vad händer när jag väljer att betala en faktura via Kivra?

För att betala en faktura som du mottagit i Kivra trycker du på “Lägg in för betalning” som syns på de fakturor du kan betala i Kivra. Notera att pengarna inte dras från ditt konto förrän tre bankdagar innan förfallodatum.

För att fakturan ska vara betald i tid skickar vi tre bankdagar innan förfallodatum en förfrågan till Bankgirot för att genomföra en täckningskontroll och se att det finns pengar på ditt bankkonto. Finns det täckning på kontot skickar Bankgirot vidare en begäran till din bank att föra över pengarna till Kivra. Samtidigt genomför vi den slutgiltiga betalningen till din leverantör.

Du kan alltid hitta en översikt över dina fakturor som inlogga på Kivra under "Betalningar". Där kan du se vilka fakturor du redan betalt, fakturor som är på väg att betalas ut eller de som är avbrutna.

För att summera, de fakturor du väljer att betala i Kivra behandlas först när du tryckt på “Lägg in för betalning” och beloppet kommer dras från ditt bankkonto tre bankdagar innan förfallodatum och vi ser till att pengarna är mottagaren tillhanda senast på förfallodagen.

Frågor om digital post i Kivra?

Frågor om Mobilt BankID, vilka som skickar post till dig och andra viktiga frågor

Se frågor

Frågor om säkerheten?

Frågor och svar på varför Kivra är marknadens säkraste tjänst

Se frågor

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!