Behöver du hjälp?

Kom igång och betala fakturor i Kivra

1

För att aktivera betaltjänsten - logga in & gå till "Inställningar"

2

Klicka på "Betaltjänst" i listan under inställningar

3

Fyll i clearingnummer och kontonummer

Fyll i clearingnummer och kontonummer för det konto du vill koppla till betaltjänsten.

4

Klicka på "Aktivera betalningar" och signera med Mobilt BankID

Klicka på "Aktivera betalningar", öppna sedan ditt Mobila BankID och signera för att slutföra processen.

5

Efter ca tre bankdagar får du ett bekräftelsemail

När du signerat med Mobilt BankID tar det ca 2-3 bankdagar innan betaltjänsten aktiveras, du kommer få ett bekräftelsemail så fort det är klart.

6

Nu är betaltjänsten aktiverad!

När du fått bekräftelsemailet är betaltjänsten aktiverad och du kan börja betala fakturor du får i Kivra med ett klick.

7

För att betala en faktura - öppna fakturan och klicka på "Betalning", "Lägg in för betalning", "Bekräfta"

Om du är inloggad i appen klickar du på fakturan, därefter behöver du stänga ner själva fakturan innan innan du kan se knappen "Lägg in för betalning".

OBS! Alla fakturor i Kivra är inte betalbara. För att en faktura ska vara betalbar i Kivra krävs det att avsändaren valt att koppla på betaltjänsten.

8

Fakturan betalas till mottagaren på förfallodagen

Nu är fakturan inlagd för betalning. Beloppet betalas till betalningsmottagaren på förfallodagen förutsatt att du klickat på betala minst tre bankdagar innan förfallodagen.

När du klickat på betala-knappen på den faktura du vill betala i Kivra så sker följande: Tre bankdagar innan räkningens förfallodatum reserverar vi beloppet du vill betala på ditt bankkonto. Vi utför därefter kontroller via Bankgirocentralen (BGC) och din bank för att se om du har täckning på kontot. Finns det täckning på ditt konto kan vi utföra betalningen åt dig och vi ser till att mottagaren har beloppet tillhanda senast på förfallodagen förutsatt att du klickat på betala-knappen minst tre bankdagar innan förfallo.

9

Om du vill avbryta en betalning

Under "Betalningar" har du en överblick över de fakturor du betalt direkt i Kivra. Där kan du gå till fakturan och välja att avbryta betalningen. Observera att du inte kan avbryta en pågående betalning med mindre än tre bankdagar kvar till förfallodagen.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!