Behöver du hjälp?

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vilket ansvar har jag som användare att läsa min post i Kivra?

Som användare av Kivra har du registerat dig för att få din post digitalt från anslutna avsändarna. Det innebär att du är ansvarig för att läsa och hantera din post i Kivra på samma sätt som du är ansvarig för att läsa och hantera post som skickas till din folkbokföringsadress.

Du som användare är också ansvarig för att ha den utrustning som krävs för att logga in på Kivra, t ex fungerande internetanslutning, de digitala enheter du använder såsom dator, surfplatta eller mobiltelefon samt att du har en uppdaterad webbläsare.

Hur vet jag om jag får ett nytt brev i Kivra?

Varje gång du får ett nytt brev i Kivra får du en e-postavisering till den e-postadress du har registrerat. Därför är det viktigt att du ser till att ha en uppdaterad e-postadress registrerad. Använder du Kivra-appen får du även en pushnotis!

Kan två användare registrera samma e-post?

Nej. Kivra är kopplat till personnumret och för att säkerställa att vi når rätt person när du får brev i Kivra behöver varje användare registrera en unik e-postadress.

Kivra erbjuder istället en delafunktion som gör det möjligt att dela ut sin Kivra med en annan användare, exempelvis din sambo så att denne ta del av samt hantera din post (exempelvis betala fakturor). Läs mer här.

Vad händer med Kivra när en person avlider?

Efter att en person har gått bort stoppas automatiskt den digitala posten från företag och myndigheter och ställs om till fysisk distribution igen.

Om en anhörig från dödsboet vill avsluta Kivra-kontot och/eller få tillgång till tidigare mottagna digitala försändelser kan vi dela inkorgen med en eller flera personer från dödsboet efter att ett vårdnadsintyg delats med oss. I de fallen man är make/maka går det bra med ett dödsfallsintyg. Observera att det krävs att den anhöriga som vill ta del av inkorgen själv behöver ha en aktiv Kivra, som vi kan dela innehållet med.

Vilka avsändare är anslutna till Kivra?

Här kan du se ett urval av anslutna avsändare.

Som inloggad i Kivra kan man även söka bland alla våra anslutna avsändare under "Meny/mer", "Inställningar" och "Avsändare" i sökrutan.

Varför får jag fortfarande papperpost när jag har en digital brevlåda?

Du kan endast ta emot post från anslutna avsändare, och den post som du kan ta emot i Kivra kommer automatiskt att skickas in i den digitala brevlådan. I vissa fall har inte avsändaren digitaliserat samtliga flöden, vilket innebär att vissa brev fortsatt skickas via papperspost.

Hur fungerar Kivra för synskadade?

Idag fungerar Kivra för dem som använder talsyntes, punktskrift eller förstorande system. Som inloggad på Kivra är ikoner och knappar uppmärkta och vi kommer arbeta löpande med att utveckla tjänsten för att den ska fungera ännu bättre för synskadade, bl a så att den blir bättre anpassad för tangentbordsnavigering. Kontakta gärna oss om ni har frågor, funderingar eller feedback!

Varför måste jag ha Mobilt BankID för att ta emot myndighetspost?

Det är ett krav från myndigheterna att du ska identifiera dig med BankID för att kunna få din myndighetspost digitalt och på Kivra är det just Mobilt BankID vi har stöd för.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!