Behöver du hjälp?

Frågor om deklarationen?

När får jag min deklaration och när kan jag deklarera?

Har du registrerat dig och aktiverat myndighetspost i Kivra senast den 28 februari ska du få din deklaration digitalt senast den 13 mars. Övriga deklarationsrelaterade datum hänvisas till Skatteverket.

Läs mer om deklarationen på skatteverket.se/deklaration

Hur deklarerar jag?

Du deklarerar som vanligt på Skatteverkets hemsida. Alla deklarationsrelateradefrågor hänvisas till Skatteveket skatteverket.se/deklaration

Om jag inte vill ha min deklaration digitalt, vad gör jag då?

Om du inte vill ta emot din deklaration i Kivra behöver du stänga av Skatteverket som avsändare i din Kivra under Meny, Inställningar och Avsändare innan den 28 februari.

Hur vidarebefodrar jag min deklaration till en annan person?

Deklarationen skickas i Kivra som en PDF, vill du dela den med din revisor kan du välja att ladda ner försändelsen och vidarebefordra den. Det går också bra att skriva ut deklarationen.

Använd knappen "Ladda ner" och välj den bilaga som du vill spara. Bilagan sparas då som en PDF på din enhet.

Hur skriver jag ut min deklaration?

I anslutning till deklarationen i Kivra hittar du en skriv ut/ ladda ner-knapp.

Är du inloggad via Kivras webbtjänst så öppnar du dokumentet och trycker på "Skriv ut" och väljer sedan bilagan du vill skriva ut.

Vad behöver jag göra för att få skatteåterbäringen i april?

Du behöver aktivera Kivra och myndighetsposten i Kivra senast den 28 februari för att få deklarationen digitalt. Godkänn sedan deklarationen senast 2 april i Skatteverkets app eller e-tjänst, utan att ändra eller lägga till något, om du vill ha skattepengarna i april.

Var är min deklaration?

För att ta emot post från Skatteverket i Kivra behöver du först ha aktiverat myndighetsposten i Kivra med Mobilt BankID. Du som inte aktiverat myndighetsposten i Kivra senast den 28 februari kommer få din deklaration hemskickad. Kivra hanterar endast de digitala utskicken och kan inte besvara frågor gällande papperspost-distributionen.

Övriga deklarationsrelaterade frågor hänvisas till Skatteverket. skatteverket.se/deklaration

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!