Behöver du hjälp?

Betala i Kivra

Jag känner inte igen summan ni har dragit, vad avser den?

Om du har valt att betala flera fakturor under samma period kan beloppet dras i en klumpsumma. Du kan se vilka betalningar du gjort i din Kivra under Betalning/Betalningar.

Delar du bankkonto med någon annan i hushållet ber vi dig kontrollera om denne betalat i Kivra.

Hur avbryter jag en betalning?

Du klickar på "Avbryt betalning" som du hittar i anslutning till fakturan. Om pengarna redan reserverats eller dragits är det inte möjligt att avbryta en betalning.

När dras beloppet?

Beloppet dras två till tre bankdagar innan förfallo och är mottagaren tillhanda på förfallodagen, förutsatt att du lagt in fakturan för betalning minst tre bankdagar innan.

Använder du appen kan du välja 'Betala nu', då påbörjas betalprocessen nästkommande bankdag.

Görs en andra dragning om betalningen misslyckats?

Vi gör aldrig en andra dragning om din betalning misslyckas. Om betalningen skulle misslyckas får du alltid ett mail som informerar dig om detta.

Var hittar jag min betalningshistorik i Kivra?

Du hittar en översikt på dina betalningar genom att klicka på "Betalning/Betalningar" som inloggad.

Min faktura har ingen betalknapp, varför?

Om fakturan saknar en betalknapp har avsändaren inte skickat med betaldata i fakturan. En annan anledning kan vara att fakturan innehåller flera OCR-nummer vilket inte stöds i Kivras betaltjänst i dag. Dessa fakturor betalar du enklast i din internetbank.

Kan jag välja datum då pengarna dras?

Använder du Kivras app kan du välja att betala fakturor omgående genom att klicka på ”Betala nu”, dragningen sker då nästkommande bankdag.

I webbtjänsten kan du i dagsläget inte välja datum, utan beloppet dras tre bankdagar innan fakturan förfaller för att vara mottagaren tillhanda på förfallodagen.

Var ser jag vilket konto jag har kopplat betaltjänsten?

Som inloggad i Kivra under "Meny/mer", "Inställningar" och "Betaltjänst" kan du se de sista siffrorna på det konto du anslutit till betaltjänsten.

Hur ändrar jag kontot jag anslutit?

För att ändra till ett annat bankkonto än det som du har anslutet idag behöver du först avaktivera betaltjänsten och därefter aktivera den på nytt med det bankkonto du vill ansluta.

Om du har en pågående betalning behöver du antingen avbryta den eller avvakta tills betalningen är genomförd innan du kan avaktivera betaltjänsten.

Hur anger jag mitt kontonummer vid aktivering av betaltjänsten?

Mellanslag, bindestreck och punkter behöver inte anges. Nedan ser du hur kontonumret ska skrivas för olika banker

Swedbank Om clearingnumret börjar på 7: ange totalt 11 siffror. Om clearingnumret börjar på 8: ange totalt 15 siffror (femsiffrigt clearingnummer plus kontonummer. Om det blir färre än 15 siffror: fyll på med nollor framför kontonumret.

Nordea (personkonto) Ange clearingnummer 3300 och därefter mottagarens personnummer, 10 siffror.

Handelsbanken Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 13 siffror. Om det blir färre än 13 siffror: fyll på med nollor framför kontonumret.

Sparbanken Gripen, Sparbanken Finn och Sparbanken Syd Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 14 siffror. Om det blir färre än 14 siffror: fyll på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.

Danske Bank Ange totalt 10 siffror för kontonummer som börjar med 4993 eller 3363–3367. Ange totalt 11 siffror för kontonummer som börjar med 12 eller 13. Ange totalt 13 siffror för kontonummer som börjar med 6044993 eller 6043363–6043367.

Plusgirot Bank Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 14 siffror. Om det blir färre än 14 siffror: fyll på med nollor mellan clearingnumret och kontonumret.

Övriga banker Ange clearingnummer och kontonummer, totalt 11 siffror.

Kan jag ansluta fler kontot till betaltjänsten?

I dagsläget kan man endast ansluta ett konto till betaltjänsten i Kivra.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!