Behöver du hjälp?

Frågor om avier från Transportstyrelsen

Varför går det inte att betala min faktura från Transportstyrelsen i Kivra?

Transportstyrelsens fakturor och påminnelsefakturor är tyvärr inte betalbara i Kivra. Det beror på att Transportstyrelsen skickar fakturor via infrastrukturen "Mina medddelanden" som i dagsläget inte har stöd för att skicka betalbara fakturor. Detta innebär att du behöver betala fakturan du mottagit i Kivra via internetbanken.

Vår rekommendation till Transportstyrelsen och andra myndigheter och kommuner som idag skickar fakturor som inte går att betala via Kivra, är att istället skicka fakturor som är betalbara. Vår starka rekommendation till avsändare är även att inte skicka påminnelsefakturor i Kivra.

Varför går det inte att kopiera i min faktura från Transportstyrelsen?

Anledningen till att du inte kan kopiera i just Transportstyrelsens aviser beror på att Transportstyrelsen har formaterat utskicket på ett sätt som gör att det inte går att kopiera något av innehållet.

Jag har inte fått originalfakturan från Transportstyrelsen, varför har jag fått en påminnelsefaktura?

Den information vi har fått från Transportstyrelsen är att det kan finnas flera avier i samma försändelse och att det kan vara en anledning till att du upplever att du inte har fått orginalfakturan i Kivra. Titta i din Kivra om du mottagit flera försändelser i en avi. Har du fler frågor om innehållet rekommenderar vi att du kontaktar avsändaren.

Varför ligger det flera avier i samma försändelse?

Alla funderingar rörande innehållet i dina brev hänvisar vi till avsändaren av posten. Vi förmedlar din post precis så som avsändaren valt att skicka dem. Har du specifika frågor gällande utskicket hänvisar vi dig direkt till Transportstyrelsen.

Hur gör jag om jag inte längre vill få mina fakturor från Transportstyrelsen i Kivra?

Önskar du inte längre få dina avier från Transportstyrelsen digitalt i Kivra kan du ställa av dom som avsändare som inloggad under Meny/mer - Inställningar - Avsändare för att få framtida utskick på papper.

Önskar du motta annan post från Transportstyrelsen i Kivra kan du istället ta kontakt med Transportstyrelsen och anmäla autogiro. På så sätt kan du fortsätta ta emot post från Transportstyrelsen i Kivra men dina fakturor från dem dras direkt från din internetbank.

Jag har redan betalat, varför får jag en påminnelse från Kivra?

Transportstyrelsens fakturor och påminnelsefakturor är inte betalbara i Kivra och därför har vi valt att skicka ut manuella påminnelser gällande dessa.

Har du redan betalat din faktura eller betalar via autogiro kan du givetvis bortse från vår påminnelse.

Mail från Kivra är alltså ett manuellt utskick som du enkelt kan avregistrera direkt via en avregistreringslänk i påminnelsemailet.

Andra påminnelser från Kivra administrerar du som inloggad under Meny / Inställningar / Notifieringar & påminnelser.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!