Behöver du hjälp?

Sms från Kivra

Varför har jag fått ett sms om en kreditupplysning?

En kreditupplysning om dig får, av kreditupplysningsbolag, lämnas ut till ett företag om företaget har behov av att kontrollera din betalningsförmåga exempelvis i samband med ett kreditköp eller en låneansökan som du gjort.

Om du har mottagit ett sms där det står att det har tagits en kreditupplysning på dig så innebär det att du har möjligheten att läsa kreditupplysningen snabbt och säkert genom att skaffa en digital brevlåda hos Kivra. Om du inte vill läsa den digitalt behöver du inte göra någonting, då skickas den till din folkbokföringsadress. Observera att kreditupplysningen har tagits på personen som står på mobiltelefonabonnemanget avseende det mobiltelefonnummer som SMS:et har skickats till.

Kivra tillhandahåller den digitala brevlådan och fungerar som brevbärare åt kreditupplysningsbolagen. Om du har frågor om själva kreditupplysningen rekommenderar vi att du först och främst läser kreditupplysningen och därefter kontaktar det företag som har begärt kreditupplysningen eller kreditupplysningsbolaget.

Hur har ni fått mitt mobiltelefonnummer?

Kivra inhämtar mobilnumret på uppdrag av kreditupplysningsbolaget och uppgiften kommer från de olika mobiloperatörer som finns i Sverige. Om det finns ett mobilnummer registrerat på dig får Kivra det numret och skickar ut information om kreditupplysningen via SMS.

Vem är personuppgiftsansvarig för SMS-utskicket gällande en kreditupplysning?

Kivra skickar SMS:et på uppdrag av kreditupplysningsbolaget, som är personuppgiftsansvarig för SMS-utskicket. SMS:et skickas för att du snabbt ska få veta att det har tagits en kreditupplysning samt för att ge dig möjlighet att snabbt kontrollera att informationen i kreditupplysningen är korrekt. På så sätt uppfyller kreditupplysningsbolaget informationskravet i kreditupplysningslagen.

Läs mer om personuppgiftsbehandlingeen hos respektive kreditupplysningsföretag:Bisnode, Creditsafe, Sergel och UC

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!