Behöver du hjälp?

Digitala signeringar

Hur fungerar signeringstjänsten?

I Kivra finns en gratis signeringstjänst där du kan ladda upp och signera dokument med Mobilt BankID. Det finns många fördelar med att signera dokument i digitalt, t.ex får alla parter tillgång till dokumentet direkt och signatörens identitet säkerställs med Mobilt BankID.

Ladda upp en pdf och ange personnummer på de som skall signera. Oavsett om personen skall skriva under som privatperson eller för ett företag genomförs signaturen med Mobilt BankID i dennes Kivra. Om den andra personen ännu inte har registrerat sig på Kivra så finns dokumentet tillgängligt för honom/henne så snart ett konto har skapats.

Är signeringstjänsten juridiskt bindande?

Signeringen i Kivra uppfyller de juridiska kraven för en giltig signatur, men med det sagt finns det avtalssituationer, exempelvis fastighetsköp, testamente och skuldebrev, som lagen ställer särskilda krav för. Det innebär att dessa avtal inte kan ingås digitalt ex via Kivra. Tyvärr kan vi på Kivra inte bedöma om ett visst avtal lagligen kan ingås via tjänsten utan måste be varje användare att undersöka om det är möjligt med hjälp av juridisk expertis.

Vem kan använda signeringstjänsten?

Signeringstjänsten kan användas av både privatpersoner och företag. Oavsett om personen skall skriva under som privatperson eller för ett företag genomförs signaturen med Mobilt BankID i dennes Kivra. Om den andra personen ännu inte har registrerat sig på Kivra finns dokumentet tillgängligt för personen när de registrerat sig.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!