Behöver du hjälp?

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar ett införande av Kivra och hur brukar man gå till väga?

Det är enkelt att komma igång med Kivra via Visma HR-plus och det tar inte mer än ett par månader innan allt är på plats. Vi rekommenderar arbetsgivare att i god tid i förväg kommunicera om införandet av Kivra och tillhandahåller färdigt stödmaterial. Att komma igång med Kivra är ofta uppskattat och naturligt då ca 30% av de anställda redan är användare.

Vi använder idag publicering via lönesystemets portal, hur kombinerar man detta med Kivra?

Kivra kompletterar portalen på ett smidigt och kostnadseffektivt sätt och gör att alla anställda alltid får sina dokument lagrade privat oavsett anställningens status, dessutom i en tjänst där mycket annan digital post levereras. Den separata och tillfälliga publiceringen av enskilda dokument i portal kan fortsätta göras oavsett för de som vill fortsätta hämta sin lönespecifikation den vägen. Med Kivra slipper man som arbetsgivare hantera administrationen och pappersutskicken som följer med portalen när anställda slutat eller behöver få slutlönebesked men inte längre har tillgång till portalen. I de flesta fall leder det också till mycket högre läsgrad när medarbetare enkelt tar emot och läser sin lönespecifikation i Kivra.

Hur gör man med medarbetare som inte har vanligt personnummer och därför inte kan ha Kivra idag? Exempelvis de som inte har något svenskt personnummer eller som har samordningsnummer?

Vi rekommenderar att man väljer separata lösningar, antingen digitalt eller på papper, för fåtalet anställda som inte kan använda Kivra.

Vi behöver skicka papperslönespecifikationer till några få anställda, hur kan vi hantera detta?

Ni väljer själva hur ni vill tillmötesgå det fåtal anställda som behöver eller gärna vill ta emot lönespecifikationer på en annan kanal än Kivra. Kontakta oss så ger vi er gärna tips på lösningar som passar era behov.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!