Behöver du hjälp?

Film med Fredrik Bergström

Framtiden för försäkringsbolag ligger i att förflytta sig från att försäkra objekt till att försäkra subjekt. Det menar Fredrik Bergström CEO Länsförsäkringar Stockholm.

Hela intervjun finns transkriberad nedan.

Artiklar om Kivras toppseminarium

Hela intervjun transkriberad

MIA: Var så god, Fredrik Bergström. Fredrik är VD för Länsförsäkringar i Stockholm, och du är också ordförande i Länsförsäkringars digitaliseringsarbete.
FREDRIK: Ja, just det, precis.
MIA: Berätta, vad är det som påverkar Länsförsäkringar allra mest med digitaliseringen?
FREDRIK: Just nu, och en tid bakåt så har det absolut mest handlat om distributionsfrågor. Hur vi ska nå våra kunder och sälja våra produkter och tillhandahålla skadereglering digitalt. Och det har haft en jättestor påverkar på oss och på branschen. Och jag representerar Länsförsäkringar Stockholm här i dag och det visar sig att Stockholmarna är väldigt mottagliga för digitalisering. Och vi ser många kunder i dag som är mer glödande fans till appen än till kontoret, så att det skapar mycket lojalitet. Framåt sett, jag tror att vi har gjort ganska mycket utav det här. Vi har massa kvar att göra i och för sig, framför allt inom skadereglering, men framåt sett, så vill jag knyta an till det Volvo och Kristian sa här, det tror jag är delningsekonomin som kommer påverka oss allra mest, därför att … Jag såg en undersökning i dag från Nordea där 780 000 svenskar i dag anser att man är med i delningsekonomin. Det vill säga att man tillhandahåller någonting som man delar med andra. Bostäder via Airbnb eller bilar eller vad det nu kan vara för någonting. Och det här har ökat med 30 % på ett år, och våra produkter, historiskt sett, är skapade utifrån objekt. Det vill säga man försäkrar en villa och den är inte skapad för att det ska bo någon annan där än familjen. Så att gå i försäkring från objekt- till subjektsförsäkring, det tror jag är den stora utmaningen framåt om man tittar fem, tio år.

MIA: Hur långt har ni kommit på den vägen?
FREDRIK: Nej, men vi är precis i startfasen. Som jag sa tidigare, vi jobbar i dag absolut mest med att tillhandahålla våra produkter och se till så att kunderna kan köpa de befintliga produkterna och reglera sina skador digitalt. Men jag tror här har branschen mycket kvar att göra.
MIA: Mm, stort och varmt tack Fredrik. Jag tycker att vi Karl-Johan, Casten, Fredrik och Kristian en varm applåd.

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!