Behöver du hjälp?

Hur fungerar skannad post med Kivra+

Läs mer om Kivra+ och hur skannad post fungerar.

Vad är Kivra+?

Kivra+ är samlingsnamnet på de premiumtjänster som Kivra erbjuder för dem som använder företagsbrevlådan. I Kivra+ ingår idag möjligheten att på ett enkelt och prisvärt sätt digitalisera all inkommande post till företaget genom att få den skannad direkt in i Kivra.

Företagsbrevlådan är i sin grundform en gratistjänst där företag kan ta emot och hantera post från anslutna företag och myndigheter.

Hur fungerar skannad post med Kivra+?

Du får en Kivra+ adress som du delar med de leverantörer som du vill få skannad post från. När posten skickas till din Kivra+ adress kommer Kivra att skanna posten och leverera den digitalt direkt in i företagsbrevlådan.

Vad händer med den skannade posten?

Det fysiska posten lagras i ett säkerhetsklassat lager i 7 år. Ni kan när som helst begära att få ut ett original under denna period (se prislista). Efter 7 år kommer posten att förstöras. För att hålla kostnaderna nere kommer vi inte att skanna marknadsföringsmaterial, detta material kommer rensas ut vid ankomst (se tilläggsvillkor). Kivra tar inte ansvar för sådant material som anses vara marknadsföringsmaterial.

Vad händer med post som inte kan skannas?

Material som inte går att skanna kommer att skickas vidare till kundens angivna leveransadress. Kostnaden för detta kommer att debiteras kunden enligt aktuell prislista. Post som skickas till Kivra+ adressen där mottagaren inte går att identifiera, kommer att skickas tillbaka till avsändaren.

Vad händer när Kivra+ avslutas?

Om ni väljer att avsluta Kivra+ kommer vi att fortsätta leverera skannad post under 90 dagar. Detta för att ni ska ha möjligheten att uppdatera er adress hos leverantörer som skickar post till er Kivra+ adress. Fortsätter det komma in post till Kivra+ adressen efter de 90 dagarna kommer vi inte kunna leverera denna post till er. Denna post kommer att förstöras. Det är därför väldigt viktigt att ni under uppsägningstiden meddelar alla era leverantörer, för att ni inte ska förlora viktig post.

Hur länge sparas min skannade post?

Posten som skannas och skickas in i företagsbrevlådan kommer att vara tillgänglig så länge er företagsbrevlåda är aktiv.

Varför kan man inte adressändra hos Adressändring?

Vi avråder att man använder Adressändring för att ändra till sin Kivra+ adress. Detta eftersom de inte har tekniskt stöd för att hantera adressens utformning. Om man begär eftersändning kommer all post att hamna på skanningadressen, dvs även "oskannbara" försändelser, exempelvis varubrev. Alltså försändelser som inte kan/ska skannas.

Om ni önskar att adressändra rekommenderar vi att ni gör det hos verksamt.se som är direkt kopplat till Bolagsverket. Annars kan ni dela ut adressen till de företag/personer vars post ni vill få skannad och digitalt i Kivra. Du hittar färdigt underlag för att dela ut Kivra+ adressen som inloggad i företagsbrevlådan under ikonen "Skannad post", genom att klicka på "Dela Kivra+ adress".

Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Genom att besöka vår webbplats godkänner du att vi använder cookies.

OK!